Calitatea Laptelui si Controlul Oficial al Productiei

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Calitatea Laptelui si Controlul Oficial al Productiei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 0 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dicu Viorica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Biologie

Extras din document

CALITATEA LAPTELUI si CONTROLUL OFICIAL AL PRODUCTIEI

- Aderarea României la Uniunea Europeana, prevede conform Acquisului comunitar aferent Capitolului 7 – Agricultura, Subcapitolul Lapte si produse lactate – îmbunatatirea calitatii si competitivitatii produselor lactate, în strânsa corelatie cu calitatea laptelui materie prima.

- Calitatea laptelui materie prima din Romania, este sub prevederile standardelor stabilite de Directiva Consiliului nr.46/1992 care actioneaza în Uniunea Europeana si a fost transpusa în legislatia noastra.

- La aceasta data, aplicarea standardelor europene determina probleme sub raportul realizarii cerintelor privind calitatea si siguranta alimentara care trebuiesc eliminate pâna la momentul aderarii.

- Parametri impusi vor putea fi realizati numai prin aplicarea rapida a unei strategii, care pe de o parte sa dezvolte productia de calitate iar pe de alta sa creeze sistemul de control al acesteia.

- Aplicarea prevederilor pietei comune in tara noastra privind cerintele de calitate pentru adminterea laptelui materie prima la procesare este reglementata de O.M. 1106/2003 care prevede trei etape de realizare pana in 2010

- Astfel , daca ne referim astazi strict la laptele crud , densitatea si substanta uscata negrasa sunt sub prevederi, aciditatea este crescuta, mai ales vara, proportional cu dezvoltarea încarcaturii microbiologice, datorita faptului ca laptele nu este racit corespunzator dupa muls.

- Celulele somatice sunt determinate la aceasta data intr-o foarte mica masura , ele reprezentand subiectul cheie in calitatea laptelui.

- Sanatatea ugerului nu este astazi sub un control care sa permita scaderea numarului de celule somatice la exigentele Comunitatii Europene , in cel mai bun caz tratandu-se formele clinice ale mamitelor la vaci .

- Trebuie sa se inteleaga ca esential pentru a stapani numarul de celule somatice este obligatoriu sa se faca atat controlul laptelui crud predat pentru procesare cat si individual de la fiecare vaca.La simplul control al laptelui crud livrat stim ca avem probleme cu celulele somatice, dar nu cunoastem de unde provin si cum sa luam masuri. Acetui fapt se datoreaza in principal in ocident procentul mare de vaci in control oficial (60-90%).

Fisiere in arhiva (1):

  • Calitatea Laptelui si Controlul Oficial al Productiei.ppt