Epurarea Apelor Reziduale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Epurarea Apelor Reziduale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Biologie

Extras din document

Noi nu suntem stapanii naturii , insa noi suntem responsabili de bunastarea generatiilor care urmeaza !

Epurarea apelor reziduale

Prin epurarea apelor reziduale se intelege totalitatea masurilor si tehnicilor aplicate in vederea reducerii incarcarilor cu elemente poluante pana sub nivelurile maxim admise de reglementarile legale in vigoare

. Apa - chintesenta vietii pe pamint

Natura si-a elaborat in decursul milioanelor de ani un mecanism uimitor in perfectiunea sa de a pastra echilibrul in circuitul apei. Noi, oamenii, am reusit intr-un timp extrem de scurt sa dereglam atit de sensibil natura , incit apa atit de necesara vietii se imputineaza din ce in ce mai mult.  

Lacurile, riurile, marile, apa subterana chiar si apa de ploaie inainte de a intra in contact cu solul sunt atit de poluate incit epurarea ei necesita metodologii complexe si extrem de costisitoare, uneori apropiindu-se de pragul imposibilului.

In ultimii ani, ca urmare a unei constientizari a stadiului inaintat de distrugere a resurselor de apa, se incearca o apropiere si studiere mai aprofundata a principiilor din natura.

Reintoarcerea umanitatii de la stadiul ultramecanizat si tehnicizat la o civilizatie care constientizeaza rolul vital al naturii, face ca in toate domeniile solutiile care integreaza si protejeaza mediul sa fie apreciate si considerate de avangarda. Una dintre materializarile acestor studii sunt si statiile de epurare pe baza de plante.   

Natura reuseste si acolo unde cea mai avansata tehnica esueaza

Incercind o apropiere de natura si folosind principiile ei, s-a ajuns la completarea si in unele situatii inlocuirea statiilor de epurare biologice clasice cu statii pe baza de plante, care utilizeaza principiul filtrarii si oxigenarii diferentiate a substratelor biotopurilor cu ajutorul plantelor. Prin acest sistem se creaza un mediu propice pentru dezvoltarea atit a microorganismelor aerobe cit si anaerobe.

Fisiere in arhiva (1):

  • Epurarea Apelor Reziduale.ppt