Imunologia Diabetului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Imunologia Diabetului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Biologie

Extras din document

 Care sunt simptomele diabetului?

Persoanele care se suspecteaza de diabet trebuie sa vada un doctor pentru un diagnostic corect. Simptomele pot fi regasite in lista de mai jos. Este posibil ca sa nu existe nici una dintre simptome.

Urinare frecventa

Sete excesiva

Pierdere inexplicabila in greutate

Foame extrema

Afectiuni ale vederii

Mancarimi sau amorteli in membre

Senzatie de oboseala permanenta

Piele uscata

Cicatrizare lenta a ranilor

Incidenta sporita a infectiilor

Greata, senzatia de voma sau durerile de stomac pot insoti aceste simptome in debutul abrupt al diabetului insulino-dependent supranumit si diabet de tipul 1.

Care sunt factorii de risc in diabet? Descrierea urmatoarelor tipuri de diabet si cateva dintre riscurile asociate preluate de la Centru de Prevenire si Control al Imbolnavirilor din SUA, Atlanta Georgia poate fi prezentata succint dupa cum urmeaza

Tipul 1 de diabet s-ar numi diabetul insulino-dependent melitus sau diabetul cu debut juvenil. Tipul 1 de diabet se regaseste in 5% pana la 10% din cazurile de diabet diagnosticat. Factorii de risc sunt mai bine definiti pentru diabetul de tip 1 decat pentru diabetul de tip 2 dar factorii autoimuni, genetici si de mediu sunt implicati in mod determinant in aparitia acestui tip de diabet.

Diabetul de tipul 2 s-ar numi diabetul mellitus nedependent de insulina sau diabetul cu debut adult. Diabetul de tipul 2 se regaseste in 90% pana la 95% din cazurile de diabet diagnosticat. Factorii de risc pentru diabetul de tipul doi includ varsta avansata, obezitate, cazuri anterioare de diabet in familie, diabet in sarcina, intoleranta la glucoza, inactivitate fizica, rasa. Afro-americanii, hispanicii/latinoamericanii, amerindienii, si unii americani de origine asiatica au o predispozitie pentru diabetul de tipul 2.

Diabetul in sarcina se dezvolta in 2% pana la 5% dintre cazurile de sarcina dar dispare de obicei odata cu nasterea. Obezitatea este asociata cu un predispozitie pentru diabetul de tipul 2. De asemenea femeile cu diabet in sarcina au o predispozitie sporita pentru diabetul de tipul 2 odata cu trecerea timpului. Unele studii releva ca aproape 40% dintre femeile cu diabet in sarcina s-au imbolnavit in timp de diabet de tipul 2.

Alte tipuri specifice de diabet rezulta din sindromuri genetice, operatii, droguri/medicamente, malnutritie, infectii si alte afectiuni. Aceste tipuri de diabet se regasesc in 1% pana la 2% dintre cazurile de diabet diagnosticate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Imunologia Diabetului.pptx