Influenta Factorilor de Mediu asupra Organismelor Vii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Influenta Factorilor de Mediu asupra Organismelor Vii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ursut Alexandru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Biologie, Ecologie

Extras din document

Solul are foarte multe definitii, fiecare semnificand ceva snume. Una din ele este urmatoarea: SOLUL este materialul fragil si afanat care acopera intr-un strat subtire toata suprafata scoartei terestre. Fara el, continentele ar fi lipsite de majoritatea faunei si florei. De aici deducem faptul ca solul depinde mult de forma de relief deasupra careia se afla.

Constructia de baza a formelor de relief este creata de catre forte ce actioneaza in interiorul Pamantului. Aceste procese extraordinare produc zilnic schimbari in aceasta structura de baza , o deformeaza in mod continu.

ROCA este un agregat mineral natural din structura scoartei terestre.

INTENSITATEA LUMINII

Lumina puternica influienteaza favorabil infratirea, fecundarea, fructificarea, rezistenta la acdere, calitatea cerealelor, continutul de zahar si amidon si are contributie importanta la colorarea si gustul fructelor.

Exista si culturi la care o oarecare umbrire este favorabila, ca de exemplu inul si canepa de fuior, acestea fiind culturi care se seamana des, plantele crescand mai inalte si formand fibre mai subtiri si mai rezistente.

Fisiere in arhiva (1):

  • Influenta Factorilor de Mediu asupra Organismelor Vii.ppt