Microbiologie Generala

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Microbiologie Generala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Biologie

Extras din document

Ultrastructura celulei de drojdie

Peretele cel - este de nat polizaharidica fiind alc din 2 sau 3 straturi.

Stratul ext e rugos si alc din ±-manan (polimer al manozei). Ac manan e legat chimic de proteine si grupari fosfat, care ii confera peretelui cel o incarcare electrica negativa.

Stratul int – e alc din ²-grucan (polimer al glucozei) iar fata interna prezinta santuri cu atat mai numeroase si mai adanci cu cat e mai batrana..

In dreptul cicatricei mugurale peretele cel are un continut ridicat de chitina. In spatiul dintre peretele cel si membrana plasmatica se acumuleaza o serie de enzime dintre care cele mai imp sunt invertaza si fosfataza.

Membrana plasmatica – e alc dintr-un strat fosfolipidic in care plutesc preoteinele de membrana. La microscop prezinta 2 straturi electrono-opace separate de un strat electrono-luminos. Fosfolipidele dat struct lor au un capat polar datorat gruparii fosforice si unul nepolar dat celor 2 santuri de ac grasi. Capatul polar are incarcatura electrica.

Proteinele din membrana plutesc in dublu strat lipidic si se pot deplasa in pl orizontal ca intr-un mozaic fluid.

Citoplasma – are continut ridicat de apa 70-80% proteine, lipide, glucide sau zaharuri, saruri min, enzime etc. Mai contine si citoschelet de natura proteica frm din 3 tipuri de filamente.

1) Microtubului – cei mai grosi, frm din tubulina au canal interior

2) Microfilamente – cele mai subtiri

3) Filamente intermediare – medii ca marime

Citoscheletul mentine forma celulei si asezarea organitelor celulare.

Nucleul - e delimitat de o membrana dubla cu pori prin care sunt transferate in citoplasma molec de ARN mesager, ribozomal si de transfer.

In nucleu se afla 2-18 cromozomi alc din ADN si proteine bazice (histone), 2n celule diploide, n celule haploide. Nucleul are si un nucleol alc din ARN. In nucleol are loc sint de ARN.

Fisiere in arhiva (1):

  • Microbiologie Generala.doc