Narcomania - Moarte Alba

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Narcomania - Moarte Alba.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Biologie

Extras din document

Narcomania reprezintă starea de intoxicaţie periodică sau cronică, vătămătoare pentru om şi societate, produsă de consumul narcoticelor (de provenienţă naturală sau artificială).Narcomania nu poate fi vindectă practic nicăieri în lume (terapia are success doar în 2-3% din cazuri). Problema este că avem de a face aici cu o boala mai mult psihică decât fizică, iar procesul tratamentului constă nu atât în utilizarea medicamentelor, cât în reeducare, în recuperare îndelungată şi minuţioasă.

Împătimirea de narcotice este deja constituită după două - trei luni. Deseori omul devine sclav al narcoticelor chiar după prima injecţie.

De la începerea consumului de narcotice (cum ar fi heroina), narcomanul mai trăieşte în medie şapte-opt ani, uneori zece-doisprezece - însă aceasta nu este viaţă, ci mai degrabă un chin continuu.

Drogurile se împart în mai multe categorii: opiacee, halucinogene, stimulante şi deprimante ale SNC şi altele. În sens larg, însă, pe lângă narcoticele devenite clasice, mai sunt considerate droguri, excesul de alcool, dependenţa de tutun, de cafea, consumul ocazional al unor medicamente (în compoziţia cărora se utilizează substanţe similare sau premergătoare drogurilor).

Medicamentele folosite regulat pot deveni droguri

Drogurile

Drogurile sînt substanţe chimice care modifică modul de a vedea şi de a auzi. Ele produc imagini, sunete care în realitate nu există. Însă pot produce stări de tranşă, agitaţie, confuzie, fisoane, euforie, depresie, pupile dilatate, tensiune arterială mărită, halucinaţii. Pot fi de asemenea un comportament necontrolat, sălbatic, temător.

"Există o strânsă legătură între patologia provocată de consumul de droguri şi patologia spiritului. Toxicodependentul, prin fuga de sine şi de realitate, îşi anulează sensul profund al existenţei!" (Ioan Paul al II-lea)

Narcomania un produs al "lumii civilizate"

Consumul de droguri reprezintă una din marile provocări cu care se confruntă umanitatea. Pentru noi, fenomenul a început să devină o "problemă" abia odată cu schimbările socio-politice din '89. După adoptarea principiilor democratice şi limitarea controlului exercitat de autoritatea statală asupra libertăţilor individuale, pe fondul unui proces de tranziţie prelungit, fenomenul consumului de droguri a devenit o practică din ce în ce mai frecventă. Narcomania nu este altceva decât o stare de "sărăcie" a celor bogaţi!

Fisiere in arhiva (1):

  • Narcomania - Moarte Alba.doc