Originea Vietii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Originea Vietii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Biologie

Extras din document

LEGILE TERMODINAMICE SI PREDICTIA MODELULUI EVOLUTIONIST

Daca modelul evolutionist este unul real care poate prevedea datele stiintifice, el trebuie sa arate principiile de baza dupa care natura functioneaza. Daca este adevarat ca materia aleatorie are in ea impulsuri evolutive, ca sa treaca succesiv prin mai multe stagii si anume: elemente, stele, planete, polimeri chimici, celule vii, viermi, pesti, amfibii, reptile, mamifere si in final omul, atunci se poate sustine ca sistemele intermediare se indreapta mereu spre nivele de complexitate din ce in ce mai înalte.

Evolutionistii pot in acest caz enunta Principiul naturalistic de inovatie si integrare, ca cel mai important principiu care opereaza in natura, in conformitate cu modelul evolutionist al originilor.

In acest caz, daca un evolutionist nu ar cunoaste aprioric alte legi stiintifice in afara principiului enuntat mai sus, ar trebui sa poata prezice experiente care sa confirme acest principiu. Dar in prezent nici una n-a putut fi verificata. Mai mult acest principiu de baza contrazice legea doua a termodinamicii (legea entropiei: sub cele trei aspecte ale ei: clasica, statistica si informationala.

a. Legea entropiei nu se aplica sistemelor vii. Astfel J.H. Rush afirma: "In cursa complexa a evolutiei sale, viata este un remarcabil contrast cu tendinta exprimata legea a doua a termodinamicii. In contrast cu legea a doua a termodinamicii care exprima o progresie ireversibila inspre cresterea entropiei si dezordinei, viata evolueaza continuu spre nivele ale ordinii mai ridicate. Este inca si mai remarcabil faptul ca aceasta conducere evolutionista spre un ordin mai mare si mai mare este de asemenea ireversibila. Evolutia nu da inapoi".

b. Legea entropiei este o consecinta statistica a starilor energetice si exceptiile sunt posibile, afirma Stanley W. Angrist. Desigur posibilitatea ca o calorie termica sa se converteasca complet in lucru mecanic, este infim de mica, practic se apropie de zero.

c. Probabil legea a doua nu a operat in trecut.

d. Probabil ca legea a doua nu se aplica peste tot in univers. Aceasta afirmatie a fost admisa si de filozofia materialist dialectica.

e. Probabil ca legea a doua nu se aplica sistemelor deschise.

LEGILE TERMODINAMICE SI PREDICTIA MODELULUI CREATIONIST

Modelul creationist prezice explicit legea a doua a termodinamicii. Acest model postuleaza: Creatia primordiala a fost completa si perfecta si in acelasi timp realizata cu un scop bine definit. Este evident ca acest model admite principiul dual al conservarii si dezintegrarii naturii.

Principiul conservarii reprezinta de fapt legea intâi termodinamicii si principiul dezintegrarii, legea doua a termodinamicii (legea entropiei) este in particular importanta in natura, schimburile din natura decurg spre nivele inferioare, atât din punctul de vedere energetic cât si informational.

CONDITII NECESARE PENTRU EVOLUTIA CHIMICA PE PAMANT

Majoritatea biologilor evolutionisti inacord cu punctul lor de vedere materialist-mecanicist despre univers, considera ca viata a aparut pe pamânt din materia anorganica prin intermediul proceselor chimice si fizice care opereaza inca si azi. De aceea se va analiza in continuare, conditiile necesare pentru a se obtine pe pamânt o evolutie chimica de la substante anorganice spre substantele organice (materia de baza in alcatuirea celulei vii).

Starea 1. Atmosfera pamântului a fost complet diferita de cea din prezent, care dupa cum stim contine 21 % oxigen, 78 % azot si 1 % alte gaze. Ei au presupus ca pamântul a fost inonjurat cu o atmosfera fara oxigen, având in componenta metan, amoniac si vapori de apa.

Starea 2. Sub influenta razelor ultraviolete, a descarcarilor electrice si a bombardamentelor cu particule din cosmos (care au avut un rol de catalizator) s-au format pe pamânt din amestecul de gaze presupus a exista in atmosfera, conform starii 1, o serie de formatiuni mici de molecule din substante organice ca: zahar, aminoacizi, etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Originea Vietii.doc