Pesti Fosili

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Pesti Fosili.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Biologie

Extras din document

Clasa Actinopterygii-pesti ososi

Denumire: Ctenothrissa:

Actinopterygii primitivi au scheletul bine osificat, scheletul coloanei vertebrale pastreaza portiuni dezvoltate din cartilaj.Se impart in 3 categorii in functie de scheletul axial: Chondrostei, Holostei, Teleostei. Primii reprezentanti sunt cunoscuti in Devonian.

Au trait in vecinatatea recifilor de corali si lungimea lor a fost de 100 mm (descoperit in Liban).

Bucata de roca in care a fost descoperit este un sediment feros, in care s-a pastrat bine fosila. Este un stramos al heringilor, cu lungimea de 50 mm (descoperit in Australia).

Clasa Actinopterygii

Denumire:

1.Phareodus testis

2.Furo simensytius

Au trait in depozite de apa dulce in Devonianul Superior si Carbonifer dupa care au invadat marile si oceanele in Permian.

1.Are un pectoral puternic, dintii mari, fiind un peste carnivor, din familia pestilor ososi. Descoperit in depozitele de Eocen din Australia si America (20.000 specii descoperite).

2. Dateaza din perioada Permian, cu o culoare de ciocolata naturala, prin fosilizare a pastrat forma tridimensionala. Este inrudit cu sturionul.

Denumire:

Leptolepis, Leptolapiformes

Se situeaza undeva intre clasa Holostei si Teleostei, alcatuind grupul cel mai numeros al actyropterigiilor.Au o exceptionala capacitate adaptativa, de la ape curgatoare la fundul marilor si oceanelor. Dezvolatea lor apare in Triasic sau Jurasic si merge pana in Cretacic. Corpul este format dintr-o piesa unica, concava la ambele extremitati, iar caracteristic pentru ei sunt otolitele, organ de echilibru specializat aflat in urechea interna. Urme descoperite in Germania.

Denumire:

Tharsis

Leptolepiforme, Leptolepide

Un specimen intalnit in Jurasicul din zona sudului Germaniei, specimen cu o conservare buna a capului si vertebrelor si a culorii brune a pielii. Pesti marini, fac parte din clasa celor cartilaginosi.

Denumire:

Phareodus testis

Ordinul Osteoglossiforme

Peste fosil din clasa Teleostei, descoperit in America (Wyoming), de culoare brun inchis, apar in Cretacicul inferior. Marimea este de 150 mm, adaptat la viata din apele dulci, continentale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Pesti Fosili.ppt