Poluarea Mediului Inconjurator

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Poluarea Mediului Inconjurator.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Biologie, Ecologie

Extras din document

Terra, “Planeta Albastra”, atat de interesanta si de misterioasa, unicul suport al vietii, se gaseste intr-un moment critic al existentei sale. Activitatile umane, din ce in ce mai intense si mai complexe, exercita o presiune accentuata, fara precedent in trecutul planetei noastre, asupra tuturor invelisurilor terestre: atmosfera(invelisul gazos), hidrosfera(invelisul lichid), litosfera(rocile si invelisul terestru), biosfera(plantele, animalele si omul).

Poluarea apelor afecteazã calitatea vieţii la scara planetarã. Apa reprezintã sursa de viaţã pentru organismele din toate mediile. Fãrã apã nu poate exista viaţã. Calitatea ei a inceput din ce în ce mai mult sã se degradeze ca urmare a modificãrilor de ordin fizic, chimic si bacteriologic.

Dacã toatã apa de pe pãmânt ar fi turnatã în 16 pahare cu apã, 15 şi jumãtate dintre ele ar conţine apa sãratã a oceanelor şi mãrilor. Din jumãtatea de pahar rãmasã, mare parte este înglobatã fie în gheţurile polare, fie este prea poluatã pentru a fi folositã drept apã potabilã şi astfel, ceea ce va mai ramâne pentru consumul omenirii reprezintã conţinutul unei linguriţe. Din consumul mondial de apã, 69% este repartizat agriculturii, 23% industriei şi numai 8% în domeniul casnic.

Scurgeri accidentale de reziduuri de la diverse fabrici, dar şi deversãri deliberate a unor poluanţi;

Scurgeri de la rezervoare de depozitare şi conducte de transport subterane, mai ales produse petroliere;

Pesticidele şi ierbicidele administrate în lucrãrile agricole care se deplaseazã prin sol fiind transportate de apa de ploaie sau de la irigaţii pânã la pânza freaticã;

Ingrãşãmintele chimice şi scurgerile provenite de la combinatele zootehnice;

Deşeurile şi reziduurile menajere;

Sarea presãratã în timpul iernii pe şosele, care este purtata prin sol de apa de ploaie şi zãpada topitã;

Depunerile de poluanţi din atmosferã, ploile acide.

Poluanţii apei sunt produsele de orice natura care contin substante in stare solida, lichida sau gazoasa, in conditii si in concentratii ce pot schimba caracteristicile apei, facand-o daunatoare sanatatii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Poluarea Mediului Inconjurator.ppt