Poluari Accidentale - CONPET Ploiesti

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Poluari Accidentale - CONPET Ploiesti.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lucskai Beatrix

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Biologie

Extras din document

Prezentarea şi domeniul de activitate al firmei CONPET S.A.

Cu o existenta sub diverse denumiri si forme organizatorice de peste un secol, CONPET S.A., cu sediul in Ploiesti, opereaza Sistemul National de Transport al Titeiului, Gazolinei, Etanului si Produselor Petroliere prin Conducte. Bazele activitatii de transport titei prin conducte au fost puse in anul 1901, odata cu construirea primei conducte de transport titei.

CONPET S.A. are ca principal obiect de activitate aprovizionarea cu titei intern si din import si derivate ale acestuia (gazolina, etan lichid si condensat) a rafinariilor din tara, transportul produselor petroliere (benzina, motorina si combustibil lichid usor) de la rafinarii catre depozitele din tara, precum si tranzitarea de titei pe Dunare pentru parteneri externi.

Compania exploateaza statii de pompare, rampe de încarcare-descarcare, cazane CF si parcuri de rezervoare. CONPET S.A. detine un monopol natural pe piata interna a transportului titeiului prin conducte, fiind singura companie cu acest profil de activitate din Romania.

Conform prevederilor Legii Petrolului, exploatarea Sistemului National de Transport al Titeiului este supusa reglementarilor Agentiei Nationale de Resurse Minerale, autoritatea competenta a statului, CONPET S.A. semnand în mai 2002 Acordul Petrolier de Concesionare a Sistemului National de Transport Titei, Gazolina si Etan prin Conducte.

Din anul 1996, prin Hotararea de Guvern nr.1265, CONPET S.A. a dobandit statutul de transportator comun, ceea ce se traduce prin aplicarea unui tratament nediscriminator pentru toti clientii actuali sau potentiali ai companiei si prestarea de servicii de transport la tarife unice. Ulterior, prevederile acestui act normativ au fost completate prin Hotararea de Guvern nr.1363/2000. Prin Ordonanta de Guvern nr.35/29.01.2004 s-a stabilit preluarea de catre CONPET S.A. a conductelor de transport produse petroliere, benzina, motorina si combustibil lichid, precum si a vagoanelor cisterna pentru transportul titeiului si gazolinei din patrimoniul PETROTRANS S.A.

Protecţia mediului la CONPET S.A.

In activitatea CONPET protectia mediului este o preocupare majora, ca parte componenta a procesului de transport, reprezentand totodata o obligatie morala, sociala si juridica fata de populatie si proprietatile publice si particulare. Principalele elemente ale managementului de mediu sunt:

-stabilirea obiectivelor politicii de mediu;

-intocmirea unor PROGRAME ANUALE DE MEDIU, care urmaresc protejarea mediului inconjurator cu toate componentele sale;

-identificarea, urmarirea si controlul surselor de poluare;

-pregatirea de programe de actiune pentru interventii in caz de urgenta;

-procurarea de echipamente si utilaje moderne de interventie si instruirea personalului pentru astfel de situatii;

-efectuarea unor simulari in caz de avarie pe conducte;

-colaborarea cu Agentiile de Protectia Mediului si agentiile de resort.

Procedurile de exploatare a sistemului de transport al titeiului si produselor petroliere au fost modificate in conformitate cu reglementarile privind protectia mediului impuse de legislatia in vigoare si de normele internationale.

Incepand cu anul 2003, CONPET S.A. a demarat strategia de integrare a mediului, cu toate componentele sale, in politica Uniunii Europene in domeniu .

Poluarea mediului – o problemă curentă

Am văzut mai sus, că pentru firma CONPET SA. este importantă protejarea mediului înconjurător, dar cu toate acestea, ea poluaează mediul, şi este amendat de multe ori de Garda Naţională de Mediu.

Fisiere in arhiva (1):

  • Poluari Accidentale - CONPET Ploiesti.doc