Specii de Animale Terestre Invazive

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Specii de Animale Terestre Invazive.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Biologie

Extras din document

In functie de existenta sau nu a intentiei umane in introducerea specie in noile ecosisteme, speciile invasive se clasifica in: specii invasive introduse deliberat si specii invasive introduse accidental.

Specii invasive introduse accidental

Dintre acest tip de specii se numara:furnica de foc, sarpele brun arboricol, porumbelul comun, carabusul asiatic cu antene lungi, termita de Formosa,

Furnica de foc (Solenopsis invicta)

Este originara din America de Sud, insa incepand cu anii ’30 s-a raspandit si in S.U.A, Australia, Taiwan, Filipine, China etc. Expansiunea teritoriului ei s-a facut prin intermediul transportului aerian si maritim. In S.U.A. raspandirea furnicii de foc a inceput din portul Mobile din Alabama, dupa ce vapoare de marfa din Brazilia au transportat accidental si aceasta specie.

Comparativ cu celelalte specii de furnici, furnica de foc este mai agresiva, in plus muscatura sa este foarte dureroasa. Ocupa rapid noi teritorii, avand avantajul ca in competitia cu alte specii de furnici iese invingatoare.

In cazul in care musuroiul este inundat, furnicile se aduna si formeaza la suprafata apei un o ‘’insula de furnici plutitoare’’ cu aspect circular. In centrul constructiei se afla regina; aceasta este inconjurata de furnicile muncitoare. De indata ce insula plutitoare atinge vreun obiect, insectele se urca pe el asteptand pana ce apele se retrag.Deasemenea sunt adaptate si la conditii de seceta. Astfel musuroiul este legat printr-o retea de canale la panza de apa subterana.

Prezenta furnicilor de foc in SUA a fost semnalata inca din 1919 in Alabama de sud. De aici s-au raspandit treptat spre nord in toata SUA de sud. Pana in 1939 insectele s-au raspandit lent, datorita faptului ca numarul lor era inca mic. Astfel la nivelul acestui an acupau partea sud-vestica a statului Alabama si o mica parte din Mississippi. Incepand cu 1939 pana in 1985 are loc cea mai rapida cucerire de noi teritorii, numarul lor sporind rapid. In 1985 ocupau in intregime statele: Alabama, Mississippi, Luisiana, Arkansas, Florida, cea mai mare parte a stateleor Texas, Oklahoma, Tennesse, Georgia si Carolina de Sud si portiuni din Carolina de Nord. Dupa 1985 teritoriile nou ocupate se reduc ca suprafata, de aceasta data constitutia fiziologica a furnicii prin imposibilitatea hibernarii, facand ca limita nordica sa fie determinata de iziterma de -9°C pentru sezonul rece. Intre 1985 si 1998 ocupa in totalitate statele: Texas, Tennesse, Georgia, Oklahoma, Carolina de Sud, Carolina de Nord, si portiuni din Virginia si Maryland. Apar punctiform in California si New Mexico.

Fisiere in arhiva (1):

  • Specii de Animale Terestre Invazive.doc