Taxonomie și evoluția Aspergillus

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Biologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1481
Mărime: 366.64KB (arhivat)
Publicat de: Butcu N.
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ferdeș Mariana
Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
Universitatea Politehnica Bucuresti, Bucuresti

Extras din referat

Aspergillus, Penicillium și Talaromyces sunt genuri diverse, fenotipice polietice, care cuprind specii importante pentru mediul înconjurător, economie, biotehnologie și medicină, provocând impacturi sociale semnificative. Studiile taxo-nomice asupra acestor ciuperci sunt esențiale, deoarece ar putea oferi informații neprețuite despre relațiile lor evolutive și pot defini criteriile de recunoaștere a speciilor.

Deoarece abordările taxonomice diferite se concentrează pe seturi de caractere diferite ale organismelor, ar rezulta diverse scheme de clasificare și identificare. Având în vedere acest lucru, conceptul de specie consolidată, care ține cont de diferite tipuri de caractere, este recent acceptat în scopuri taxonomice și, împreună cu politica implementată recent „Un fung - un singur nume”, este de așteptat să aducă o taxonomie mai stabilă pentru Aspergillus, Penicillium și Talaromyces, care le-ar putea facilita studiile evolutive. Cea mai semnificativă schimbare taxonomică pentru cele trei genuri a fost transferul subgenului Penicillium Biverticillium în Talaromyces (de exemplu, endemicul „P. marneffei” termic, important din punct de vedere medical din Asia de Sud-Est, este numit acum T. marneffei), lăsând atât genele monofiletice a Penicillium, cât și Talaromyces. . Câteva ciuperci asemănătoare cu Aspergillus, de asemenea, au fost separați de Aspergillus, făcând acest gen să conțină atât morfuri sexuale, cât și asexuale. În epoca actuală a omicetelor, aplicarea diferitelor tehnologii de ultimă generație este probabil să furnizeze informații complete despre evoluția Aspergillus, Penicillium și Talaromyces și se poate realiza o taxonomie stabilă.

Aspergillus, Penicillium și Talaromyces sunt diverse genuri care se întind până la Ordinul Eurotiales și conțin un număr mare de specii care dețin o distribuție mondială și o gamă uriașă de habitate ecologice. Sunt omniprezente și pot fi întâlnite în aer, sol, vegetație și medii interioare. Unii membri sunt capabili să crească în medii ex-treme, precum cele cu temperaturi ridicate / joase, concentrații mari de sare / zahăr, acidități scăzute sau niveluri scăzute de oxigen. Multe specii Aspergillus, Penicillium și Talaromyces sunt importante din punct de vedere economic, biotehnologic și medical, cu imense pacturi sociale. De exemplu, aceste specii sunt vitale pentru industria alimentară și o mulțime dintre ele sunt exploatate pentru a produce alimente fermentate, precum brânzeturi (de ex. P. roqueforti), cârnați (de ex. P. nalgiovense) și sos de soia (de ex. A. oryzae și A sojae). Acești ciuperci sunt de asemenea bio-tehnologice importante pentru abilitățile lor degradante puternice care au fost utilizate pentru producerea de enzime. În plus, aceștia sunt producători robusti dintr-un spectru divers de metaboliți secundari (sau extroliți), unii dintre aceștia putând fi folosiți ca medicamente și antibiotice sau ca fiind compusul principal al potențialilor candidați cu activități farmaceutice sau biologice. Pe de altă parte, multe dintre aceste specii, cum ar fi A. chevalieri, A. flavipes, P. citreonigrum și T. macrosporus, sunt descompunători care strică alimentele ce provoacă devastarea înainte și după recoltare a culturilor alimentare; și multe dintre aceste specii care strică alimentele sunt, de asemenea, producători de micotoxine. Și mai rău, unii dintre ei sunt agenți infecțioși și provoacă boli la oameni și animale.

Preview document

Taxonomie și evoluția Aspergillus - Pagina 1
Taxonomie și evoluția Aspergillus - Pagina 2
Taxonomie și evoluția Aspergillus - Pagina 3
Taxonomie și evoluția Aspergillus - Pagina 4
Taxonomie și evoluția Aspergillus - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Taxonomie si evolutia Aspergillus.docx

Ai nevoie de altceva?