Tehnologii de Extractie a Amidonului

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnologii de Extractie a Amidonului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Danila Daniel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Biologie

Extras din document

Scurt istoric

Dezvoltarea proceselor biotehnologice de valorificare a amidonului s-a putut face numai în urma obţinerii unor preparate enzimatice care permit o transformare eficientă a acestora. Rafinarea porumbului a început în S.U.A. în timpul Războiului civil, odata cu dezvoltarea proceselor de hidroliză a amidonului din porumb. Până în acel moment principalele surse de amidon au fost grâul şi cartofii. Până în 1857 industria amidonului s-a dezvoltat foarte mult în S.U.A.

Amidonul era singurul produs al rafinării porumbului. Urmatorul mare eveniment în industria rafinarii porumbului a fost producerea dextrozei din amidonul de porumb în 1866. Această aplicaţie industrială cât şi dezvoltările ulterioare ale chimiei zaharurilor a reprezentat punctul maxim de dezvoltare a industriei amidonului.

Alte dezvoltări ale acestui produs în industria îndulcitorilor din porumb a avut loc în 1882 odată cu prima producţie de zahar rafinat din porumb sau zahar anhidru. Tehnologia siropului din porumb a avansat foarte mult odată cu introducerea pe piaţă a produselor obţinute prin hidroliză enzimatică.

Rafinarea de porumb a început în Statele Unite în jurul timpul războiului civil cu dezvoltarea procesului de hidroliza a amidonului de porumb. Înainte de acest moment, principalele surse pentru amidonul din grâu au fost şi cartofi.

Astăzi, amidon, glucoză şi dextroză sunt încă produse de bază din industria de morărit umed. Dar produsele de fructoză microbiologie, etanol, aditivi alimentari şi substanţe chimice le-au umbrit.

Generalitati

Amidonul este o substanţă organică, polizaharid de rezervă, specific organismelor vegetale, care se găseşte atat în ţesuturile fotosintetice, cât şi, în majoritatea ţesuturilor de rezervă (seminţele, fructele şi tuberculii plantelor) şi care se foloseşte în industria alimentară.

În prezent, pe plan mondial, se extrag 25 milioane tone de amidon din diversematerii prime amilacee: porumb, grâu, cartofi, tapioca, manioc, etc.

Din aceastăcantitate se produc circa 12-13 milioane tone de produse obţinute prin tranformarea biotehnologică a amidonului

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii de Extractie a Amidonului.ppt

Alte informatii

a fost prezentat in cadrul facultatii de Alimentatie si Turism