Totul despre Acvarii

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Biologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 92 în total
Cuvinte : 45842
Mărime: 154.19KB (arhivat)
Publicat de: Aleodor Ursu
Puncte necesare: 9
Las la aprecierea dumneavoastra pentru a descoperi frumusetile acestui seminar.

Extras din referat

Acest mediu inchis existent intr-un acvariu se preteaza deosebit intelegerii anumitor fenomene ecologice si constituie o excelenta introducere in aceasta stiinta aparuta secolul trecut, nepopularizata decat de circa douazeci de ani. Ea nu priveste doar omul si mediul sau, asa cum multi o considera, ci priveste toate mecanismele ce regleaza relatiile dintre fiinte si mediul lor. Chiar daca numerosi acvaristi, mai ales incepatori, raman izolati, este foarte profitabil sa se ia contact cu numeroasele cluburi si asociatii. Acvariu devine in acest fel o mica lume in care recunoastem toate determinarile existente la nivel planetar si ne ofera un amplu camp de investigatie al proceselor cu substrat ecologic, deoarece ecologia a reusit, in secolul nostru sa explice dificilele relatii dintre vietuitoare, in acest context. De asemenea ingrijirea unui acvariu, sau mai bine zis mentinerea echilibrului in acvariu poate fi considerata o sarcina pe care un copil ar putea sa si-o asume, fiind constient de responsabilitatea pe care o are. Multi parinti apeleaza la cumpararea unui animal de casa pentru dezvoltarea simtului responsabilitatii copilului lor, dar putine animale sunt atat de potrivite ca si pestii de acvariu. Un caine de exemplu presupune scoaterea lui afara, iar copilul se poate afla in primejdie neaflandu-se sub supravegherea parintilor, pe cand pestii de acvariu sunt total inofensivi (cel putin cei de apa dulce).

Fara apa, nu ar exista viata pe planeta noastra. Dar o apa prea pura nu este favorabila dezvoltarii organismelor vii. Dezvoltarea vietii depinde de elementele pe care aceasta le contine. Viata si reproducerea plantelor si pestilor de acvariu cer anumite cunostinte de baza asupra caracteristicilor apei, element al mediului ambiant cotidian adeseori slab cunoscut ca mediu de viata. In acvariu se produc aceleasi fenomene ca si in mediul natural, evident la o scara redusa, astfel si in acvariu sunt prezente ciclurile principalelor elemente: carbon, azot, oxigen... calitatea apei din acvariu fiind puternic influentata de cantitatile compusilor organici determinati de prezenta organismelor din acvariu.

Primul acvariu reprezinta primul pas in lumea minunata a acvaristicii. Problema este ca aproape nimeni nu se informeaza inainte de a face acel pas si de obicei este un pas gresit, care duce la urmari grave asupra pestilor. Majoritatea se grabesc, cumpara un acvariu si cate doi pesti din fiecare specie pe care o poate gasi. De obicei primul acvariu este mic si suprapopulat cu specii incompatibile. Asa se intampla datorita inconstientei cu care vanzatorii baga pe gat incepatorilor produsele lor cu scopul de a face profit datorita achizitionarii noului acvariu. Dar pana la urma nu-i putem invinovati nici pe ei si nici nu-i putem lasa sa moara de foame asa ca inainte de a ne cumpara primul acvariu ar fi bine sa citim "cu ce se manaca" acvaristica asta.

~ACVARIU~

Acvariu poate avea diferite dimensiuni si forme in functie de creativitatea celui care-l construieste si de pestii pentru care este construit. Cea mai intalnita forma este cea de paralelipiped dreptunghic dar exista acvarii si sub forma de cub, hexagon, bol etc. De obicei primul acvariu este destul de mic, deoarece toti plecam cu impresia gresita ca un acvariu mic este si usor de intretinut. Nu-i adevarat, un acvariu este un biotop, o copie dupa natura, dar cu cat este mai mic cu atat acesta devine mai usor de dezechilibrat, astfel orice modificare in parametrii acestuia poate produce usor moartea pestilor. Daca as fi din nou incepator, as incepe cu un acvariu de minim 30 de litri dar as face totul pe indelete nu m-as mai grabi nici un pic. Astfel, in primul rand as cumpara acvariu fara de care nu putem tine pestii dar odata cu el am nevoie si de ECHIPAMENTE.

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU ACVARIU

Filtru de acvariu, pompa de aer cu furtun si piatra de aer, Incalzitor pentru acvariu, Termometru, Furtun pentru schimbat apa din acvariu, minciog pentru prins pestii din acvariu.

Filtrul de acvariu - este cel mai important echipament (dupa acvariu si apa) si reprezinta dispozitivul care curata apa de impuritati si o oxigeneaza. Nici un acvariu nu ar trebui sa fie lipsit de acest dispozitiv deoarece are un rol foarte important in mentinerea unei ape curate si sanatoase pentru pesti. In magazine se gasesc mai multe tipuri de filtre in functie de pozitionarea sau de modul de constructie. Astfel exista 2 mari categorii de filtre pentru acvariu:

---filtre interne (sunt cele mai utilizate de incepatori-se introduc cu totul in acvariu ). Acestea sunt formate dintr-o pompa care trage apa din acvariu printr-un burete, astfel ca impuritatile raman blocate in masa buretelui si nu mai murdaresc apa. Nu sunt cele mai eficiente filtre deoarece buretele este destul de mic si nu poate curata apa foarte bine. Dar au avantajul ca sunt foarte ieftine (pret incepand de la 15 RON) si usor de montat, utilizat. Pe piata romaneasca se gasesc mai multe marci de astfel de filtre pentru acvariu (ex - Resun, Aquael, Fluval) asa ca puteti alege in functie de buget si de necesitati.

---filtre externe - sunt pozitionate in afara acvariului, au suprafata mai mare de filtrare ceea ce le face mai efciente dar au dezanvantajul ca sunt mai scumpe (pret incepand de la 100 RON) acestea sunt indicate la un acvariu cu volum mare, de la 200 de litri in sus dar exista astfel de filtre si pentru un acvariu mai mic.

Preview document

Totul despre Acvarii - Pagina 1
Totul despre Acvarii - Pagina 2
Totul despre Acvarii - Pagina 3
Totul despre Acvarii - Pagina 4
Totul despre Acvarii - Pagina 5
Totul despre Acvarii - Pagina 6
Totul despre Acvarii - Pagina 7
Totul despre Acvarii - Pagina 8
Totul despre Acvarii - Pagina 9
Totul despre Acvarii - Pagina 10
Totul despre Acvarii - Pagina 11
Totul despre Acvarii - Pagina 12
Totul despre Acvarii - Pagina 13
Totul despre Acvarii - Pagina 14
Totul despre Acvarii - Pagina 15
Totul despre Acvarii - Pagina 16
Totul despre Acvarii - Pagina 17
Totul despre Acvarii - Pagina 18
Totul despre Acvarii - Pagina 19
Totul despre Acvarii - Pagina 20
Totul despre Acvarii - Pagina 21
Totul despre Acvarii - Pagina 22
Totul despre Acvarii - Pagina 23
Totul despre Acvarii - Pagina 24
Totul despre Acvarii - Pagina 25
Totul despre Acvarii - Pagina 26
Totul despre Acvarii - Pagina 27
Totul despre Acvarii - Pagina 28
Totul despre Acvarii - Pagina 29
Totul despre Acvarii - Pagina 30
Totul despre Acvarii - Pagina 31
Totul despre Acvarii - Pagina 32
Totul despre Acvarii - Pagina 33
Totul despre Acvarii - Pagina 34
Totul despre Acvarii - Pagina 35
Totul despre Acvarii - Pagina 36
Totul despre Acvarii - Pagina 37
Totul despre Acvarii - Pagina 38
Totul despre Acvarii - Pagina 39
Totul despre Acvarii - Pagina 40
Totul despre Acvarii - Pagina 41
Totul despre Acvarii - Pagina 42
Totul despre Acvarii - Pagina 43
Totul despre Acvarii - Pagina 44
Totul despre Acvarii - Pagina 45
Totul despre Acvarii - Pagina 46
Totul despre Acvarii - Pagina 47
Totul despre Acvarii - Pagina 48
Totul despre Acvarii - Pagina 49
Totul despre Acvarii - Pagina 50
Totul despre Acvarii - Pagina 51
Totul despre Acvarii - Pagina 52
Totul despre Acvarii - Pagina 53
Totul despre Acvarii - Pagina 54
Totul despre Acvarii - Pagina 55
Totul despre Acvarii - Pagina 56
Totul despre Acvarii - Pagina 57
Totul despre Acvarii - Pagina 58
Totul despre Acvarii - Pagina 59
Totul despre Acvarii - Pagina 60
Totul despre Acvarii - Pagina 61
Totul despre Acvarii - Pagina 62
Totul despre Acvarii - Pagina 63
Totul despre Acvarii - Pagina 64
Totul despre Acvarii - Pagina 65
Totul despre Acvarii - Pagina 66
Totul despre Acvarii - Pagina 67
Totul despre Acvarii - Pagina 68
Totul despre Acvarii - Pagina 69
Totul despre Acvarii - Pagina 70
Totul despre Acvarii - Pagina 71
Totul despre Acvarii - Pagina 72
Totul despre Acvarii - Pagina 73
Totul despre Acvarii - Pagina 74
Totul despre Acvarii - Pagina 75
Totul despre Acvarii - Pagina 76
Totul despre Acvarii - Pagina 77
Totul despre Acvarii - Pagina 78
Totul despre Acvarii - Pagina 79
Totul despre Acvarii - Pagina 80
Totul despre Acvarii - Pagina 81
Totul despre Acvarii - Pagina 82
Totul despre Acvarii - Pagina 83
Totul despre Acvarii - Pagina 84
Totul despre Acvarii - Pagina 85
Totul despre Acvarii - Pagina 86
Totul despre Acvarii - Pagina 87
Totul despre Acvarii - Pagina 88
Totul despre Acvarii - Pagina 89
Totul despre Acvarii - Pagina 90
Totul despre Acvarii - Pagina 91
Totul despre Acvarii - Pagina 92

Conținut arhivă zip

  • Totul despre Acvarii.doc

Alții au mai descărcat și

Cafeaua

Istoria cafelei este la fel de bogata ca insasi cafeaua, datand de mai mult de 1000 de ani. In Occident, istoria cafelei incepe acum trei secole,...

Sfecla de zahăr

Sfecla de zahar este planta care asigura in exclusivitate materia prima de buna calitate si mare randament pentru industria zaharului din tara...

Broaștele țestoase

Broastele testoase reprezinta un grup de reptile pe cale de disparitie, numite chelonieni, si care se caracterizeaza prin carcasa lor osoasa sau,...

Creșterea animalelor

Rase de bovine: Rase de lapte - Friza - Holstein Friza - Jersey - Rosie Danezã - Rosie de stepã - Rosie brunã - Angler - Baltata cu...

Te-ar putea interesa și

Metode interactive utilizate la orele de matematică în grădiniță

Introducere ,,Organizarea activităţii şcolare fie in formă frontală ori colectivă ( de muncă cu intregul colectiv al clasei, al anului de studiu...

Ai nevoie de altceva?