Totul despre Acvarii

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Totul despre Acvarii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 92 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domenii: Biologie, Anatomie

Extras din document

Acest mediu inchis existent intr-un acvariu se preteaza deosebit intelegerii anumitor fenomene ecologice si constituie o excelenta introducere in aceasta stiinta aparuta secolul trecut, nepopularizata decat de circa douazeci de ani. Ea nu priveste doar omul si mediul sau, asa cum multi o considera, ci priveste toate mecanismele ce regleaza relatiile dintre fiinte si mediul lor. Chiar daca numerosi acvaristi, mai ales incepatori, raman izolati, este foarte profitabil sa se ia contact cu numeroasele cluburi si asociatii. Acvariu devine in acest fel o mica lume in care recunoastem toate determinarile existente la nivel planetar si ne ofera un amplu camp de investigatie al proceselor cu substrat ecologic, deoarece ecologia a reusit, in secolul nostru sa explice dificilele relatii dintre vietuitoare, in acest context. De asemenea ingrijirea unui acvariu, sau mai bine zis mentinerea echilibrului in acvariu poate fi considerata o sarcina pe care un copil ar putea sa si-o asume, fiind constient de responsabilitatea pe care o are. Multi parinti apeleaza la cumpararea unui animal de casa pentru dezvoltarea simtului responsabilitatii copilului lor, dar putine animale sunt atat de potrivite ca si pestii de acvariu. Un caine de exemplu presupune scoaterea lui afara, iar copilul se poate afla in primejdie neaflandu-se sub supravegherea parintilor, pe cand pestii de acvariu sunt total inofensivi (cel putin cei de apa dulce).

Fara apa, nu ar exista viata pe planeta noastra. Dar o apa prea pura nu este favorabila dezvoltarii organismelor vii. Dezvoltarea vietii depinde de elementele pe care aceasta le contine. Viata si reproducerea plantelor si pestilor de acvariu cer anumite cunostinte de baza asupra caracteristicilor apei, element al mediului ambiant cotidian adeseori slab cunoscut ca mediu de viata. In acvariu se produc aceleasi fenomene ca si in mediul natural, evident la o scara redusa, astfel si in acvariu sunt prezente ciclurile principalelor elemente: carbon, azot, oxigen... calitatea apei din acvariu fiind puternic influentata de cantitatile compusilor organici determinati de prezenta organismelor din acvariu.

Primul acvariu reprezinta primul pas in lumea minunata a acvaristicii. Problema este ca aproape nimeni nu se informeaza inainte de a face acel pas si de obicei este un pas gresit, care duce la urmari grave asupra pestilor. Majoritatea se grabesc, cumpara un acvariu si cate doi pesti din fiecare specie pe care o poate gasi. De obicei primul acvariu este mic si suprapopulat cu specii incompatibile. Asa se intampla datorita inconstientei cu care vanzatorii baga pe gat incepatorilor produsele lor cu scopul de a face profit datorita achizitionarii noului acvariu. Dar pana la urma nu-i putem invinovati nici pe ei si nici nu-i putem lasa sa moara de foame asa ca inainte de a ne cumpara primul acvariu ar fi bine sa citim "cu ce se manaca" acvaristica asta.

~ACVARIU~

Acvariu poate avea diferite dimensiuni si forme in functie de creativitatea celui care-l construieste si de pestii pentru care este construit. Cea mai intalnita forma este cea de paralelipiped dreptunghic dar exista acvarii si sub forma de cub, hexagon, bol etc. De obicei primul acvariu este destul de mic, deoarece toti plecam cu impresia gresita ca un acvariu mic este si usor de intretinut. Nu-i adevarat, un acvariu este un biotop, o copie dupa natura, dar cu cat este mai mic cu atat acesta devine mai usor de dezechilibrat, astfel orice modificare in parametrii acestuia poate produce usor moartea pestilor. Daca as fi din nou incepator, as incepe cu un acvariu de minim 30 de litri dar as face totul pe indelete nu m-as mai grabi nici un pic. Astfel, in primul rand as cumpara acvariu fara de care nu putem tine pestii dar odata cu el am nevoie si de ECHIPAMENTE.

ECHIPAMENTE NECESARE PENTRU ACVARIU

Filtru de acvariu, pompa de aer cu furtun si piatra de aer, Incalzitor pentru acvariu, Termometru, Furtun pentru schimbat apa din acvariu, minciog pentru prins pestii din acvariu.

Filtrul de acvariu - este cel mai important echipament (dupa acvariu si apa) si reprezinta dispozitivul care curata apa de impuritati si o oxigeneaza. Nici un acvariu nu ar trebui sa fie lipsit de acest dispozitiv deoarece are un rol foarte important in mentinerea unei ape curate si sanatoase pentru pesti. In magazine se gasesc mai multe tipuri de filtre in functie de pozitionarea sau de modul de constructie. Astfel exista 2 mari categorii de filtre pentru acvariu:

---filtre interne (sunt cele mai utilizate de incepatori-se introduc cu totul in acvariu ). Acestea sunt formate dintr-o pompa care trage apa din acvariu printr-un burete, astfel ca impuritatile raman blocate in masa buretelui si nu mai murdaresc apa. Nu sunt cele mai eficiente filtre deoarece buretele este destul de mic si nu poate curata apa foarte bine. Dar au avantajul ca sunt foarte ieftine (pret incepand de la 15 RON) si usor de montat, utilizat. Pe piata romaneasca se gasesc mai multe marci de astfel de filtre pentru acvariu (ex - Resun, Aquael, Fluval) asa ca puteti alege in functie de buget si de necesitati.

---filtre externe - sunt pozitionate in afara acvariului, au suprafata mai mare de filtrare ceea ce le face mai efciente dar au dezanvantajul ca sunt mai scumpe (pret incepand de la 100 RON) acestea sunt indicate la un acvariu cu volum mare, de la 200 de litri in sus dar exista astfel de filtre si pentru un acvariu mai mic.

Fisiere in arhiva (1):

  • Totul despre Acvarii.doc

Alte informatii

Las la aprecierea dumneavoastra pentru a descoperi frumusetile acestui seminar.