Ursul Polar

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Ursul Polar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Coca Liana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Biologie

Extras din document

“Regele Arcticii” e al treilea ca mărime în cadrul familiei sale, după ursul Kodiak din Alaska şi ursul de Kamchatka. Această specie relativ tânără provine din ursul brun siberian.

Zonă de răspândire şi habitat

Urşii polari trăiesc în regiunile de coastă ale Arcticii - în SUA, Canada, Groenlanda, Norvegia şi Rusia. În principal vânează lângă malul mării, pe calotele de gheaţă de pe insulele arctice.

Ursul polar este un puternic vanator de foci. Este cel mai carnivor dintre toate speciile de ursi  ,dar si cel mai perseverent si rabdator.Are un plan de atac excelent : se asaza langa o copca ore in sir , asteptand ca focile sa iasa. Atunci cand procedeaza asa , foca nu mai are scapare. O lovitura puternica ii aduce ursului o masa gustoasa , iar focii ii aduce , din pacate , o moarte rapida.

Aspect, înălţime şi greutate Urşii polari sunt printre cei mai impresionanţi urşi. Masculii cântăresc aproximativ 500-600 de kilograme (uneori ajungând şi la 800) şi pot atinge o înălţime de până la trei metri şi jumătate, ridicaţi pe membrele posterioare. Cântăresc 300-400 de kilograme, femelele fiind mai mici şi mai uşoare. Gâtul ursului e relativ lung, iar urechile sale sunt mici şi rotunde.

Conditiile polare sunt foarte dure , cu temperaturi foarte joase in mod constant. Pentru a putea supravietui , ursul polar trebuie sa se adapteze conditiilor istovitoare ale mediului sau Ca un gigantic , panou solar , pielea ursilor este neagra tocmai pentru a atrage si ultima raza de soare si bineinteles de caldura posibile Blana lor este alba avand rolul de a trimite raze luminoase pielii Pe sub aceasta blanita se mai afla inca un substrat de blana de culoare galbena sau portocalie

Ca si la celelalte specii de ursi si ursul polar are urechile rotunde , mici si apropiate de crestetul capului In ciuda corpului sau masiv, acest animal este un foarte bun inotator Labele sunt mari , puternice si foarte putin palmate , contribuind sesizabil la abilitatile lui de inotator Ei pot sa urce stânci abrupte de gheata si au fost vazuti alunecând pe dealuri în jos pe burta, folosindu-si picioarele anterioare drept frâne.

Ursul polar are tălpile picioarelor acoperite cu peri pentru a asigura tracţiunea pe gheaţă, iar ghearele lungi, de care nu mai este nevoie pentru săpatul în pământ şi ruperea scoarţei copacilor, sunt scurte şi ascuţite, pentru a putea apuca ferm prada care se zvârcoleşte. Labele anterioare masive - cu diametre de până la 30 cm – sunt parţial membranate şi sunt folosite ca nişte înotătoare în timpul înotului; labele posterioare au rolul de cârmă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ursul Polar.ppt