Virusul Herpetic

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Virusul Herpetic.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 53 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Biologie

Cuprins

CUPRINS
1.Introducere
2.Etiologia herpesului simplu
2.1.Generalitati
2.2.Modalitati de manifestare si transmitere
2.3.Alcatuirea virusului herpetic
3.Tipurile de virus herpetic
3.1.Virusul HSV 1
3.2.Virusul HSV 2
4.Infectiile cu HSV
4.1.Infectia orofaciala cu virusurile HSV
4.2.Faringita
4.3.Herpes genital
4.4.Infectiile rectale,perianale
4.5.Leziuni herpetice
4.6.Panaritiul herpetic
4.7.Herpes gladiatorum
4.8.Infectii herpetice ale ochilor
5.Infectiile sistemului nervos cu HSV
6.Infectii viscerale cu HSV
6.1.Pneumonie
6.2.Hepatita
7.Infectiile HSV aparute la copiii
8.Tehnici de diagnostic
8.1.Examen clinic
8.2.Tehnici citologice
8.3.Culturi celulare
8.4.Tehnica PCR
9.Metode de combatere a leziunilor
9.1.Famciclovirul
9.2.Acyclovirul
9.3.Doze si mod de administrare a medicamentelor
10.Tratamente naturiste
10.1.Produse naturiste CaliVita cu efect antiherpetic
11.Cum prevenim aparitie herpesului
12.Ultimele descoperiri
13.Concluzii
14.Bibliografie

Extras din document

1.Introducere

Herpesurile sunt niste afectiuni virale caracteristice prin eruptiuni pe piele,mucoase,grupate in vezicule pe fond hiperemiat in portiunile respective ale corpului.Distingem herpes simplu sau veziculos,care este cea mai raspindita si mai bine studiata forma nozologica, si herpes zoter sau zona zoster.

Virionii herpetici tipici au dimensiuni de cca 180 nm si sint alcatuiti dintr-un nucleotid dispus central ; aceasta reprezinta un ADN bicatenar, o capsida proteica alcatuita din 162 capsomere si membrana externa (peplos).

Contaminarea herpesului simplu se produce in majoritatea cazurilor prin pielea deteriorata sau prin membranele mucoase in contact direct cu bolnavul de herpes sau cu purtatorul de virus , or , din saliva persoanelor fara fenomen vadite de infectie poate fi decelat virusul herpetic. Vorbind despre calea de transmitere prin contact a herpesului , merita atentie sporirea in ultimii ani a numarului de cazuri de imbolnavire transmisa pe cale sexuala.

Exista doua tipuri de virusuri herpetice care pot produce imbolnaviri gazdei umane :HSV-1 si HSV-2 ; a mai fost descrisa o specie de virus herpetic, denumita ”herpes B”, provenita de la unele specii de maimute. Virusul HSV 1 se transmite prin inetermediul salivei si este cauza producerii de gingivostomatite, keratoconjunctivite, eczema herpetiforma sau meningoencefalite. Virusul HSV 2, se transmite prin contact sexual neprotejat si determina herpesul genital.

Cele mai certe demonstratii de laborator ale naturii herpetice a afectiunii constau in izolarea virusului, in care scop se inoculeaza soarecii albi. Plus la aceasta, se recurge de aplicare a materialului infectat pe corneea sacrificata la iepure.

Din pacate, nu exista un tratament care sa "ucida” virusul din organism. Totusi, nu suntem complet neinarmati impotriva intrusului. Chiar daca nu putem distruge virusul, putem opri evolutia unui puseu herpetic sau, cel putin, putem grabi vindecarea leziunilor, daca aplicam un unguent pe baza de aciclovir.

Infectiile cu virusurl HSV afecteaza populatiile de pe intreaga planeta. Infestarea cu acest virus este deosebit de frecventa, 70-80% din populatia in varsta este purtatoare de virus herpetic.

2.Etiologia herpesului simplu

Aceasta ramas neclara pina in 1912. Natura virala a acestei afectiuni a fost stabila de Gruter si Loewenstein dupa o serie de experiente, in care ei au obtinut keratita herpetica la iepuri prin inoculare in corneea scarificata a animalelor acontinutului din vezicule prelevat de la bolnavii de herpes . In cotinuare etiologia virala a herpusului a fost confirmata de lucrarile lui Blank (1922), Levaditi (1926) si altor cercetatori.

Fisiere in arhiva (1):

  • Virusul Herpetic.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE VEST FACULTATEA DE CHIMIE-BIOLOGIE-GEOGRAFIE SPECIALIZARE: BIOCHIMIE