Excel - Reprezentari Grafice

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Excel - Reprezentari Grafice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dorin Vlad

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Birotica

Extras din document

Programul Excel este, la ora actuală, aplicaţia de calcul tabelar cea mai bine vândută din lume. Pachetul Microsoft Office, care include programul Excel, constituie cel mai bine vândut pachet de aplicaţi destinate pieţei de afaceri. Majoritatea consultanţilor şi revistelor de specialitate au ales programul Microsoft Excel ca fiind aplicaţia de calcul tabelar cu cel mai simplu mod de utilizare şi, în acelaşi timp, cu cele mai puternice facilităţi.

Programul Excel este programul de calcul tabelar cel mai uşor de utilizat şi, în acelaşi timp, cel mai puternic de pe piaţa de software. Acest paradox a devenit posibil datorită barei de instrumente, a meniurilor imediate, precum şi a facilităţilor avansate de formatare şi analiză.

De departe, programul Excel este cel mai bun program de calcul tabelar din punct de vedere al facilităţilor de tehnoredactare puse la dispoziţie. Are toate caracteristicile de formatare ale programelor de tehnoredactare specializate şi, în plus, are integrat un program de verificare al ortografiei. De asemenea Excel oferă posibilitatea creării unei mari varietăţi de obiecte grafice. Prin utilizarea instrumentelor de desenare din bara de instrumente, putem desena linii, săgeţi, dreptunghiuri, elipse, cercuri şi arce de cerc; putem desena liber şi apoi modifica forma creată prin tragerea liniilor şi colţurilor în alte locaţii.

Se pot crea casete de text, care pot fi poziţionate oriunde pe pagină. Vă stau la dispoziţie toate culorile din paleta personalizată şi o mulţime de nuanţe de gri pentru evidenţiere. Avem astfel la îndemână un program de desenare de înalt nivel.

În foile de calcul putem integra diagrame sau poze; acestea nu trebuie să aparţină neapărat aceleiaşi foi de calcul. Modificarea unui astfel de obiect grafic conduce la actualizarea sa în foaia de calcul; avem astfel posibilitatea de a alcătui documente complexe din piese simple (cum sunt diagramele), la fel cum un tehnoredactor realizează o revistă sau un raport.

Crearea diagramelor

Utilizând programul Excel, putem crea diagrame adecvate pentru a fi prezentate într-un consiliu de administraţie. Când analizăm o foaie de calcul sau o bază de date şi avem nevoie să vizualizăm rezultatele curente, putem apela la oricare dintre formatele predefinite ale programului Excel sau să adaptăm complet diagramele prin adăugarea de texte, săgeţi, titluri şi suprafaţă, modelelor şi liniilor de demarcaţie. Când tipărim diagrama pe imprimantă cu laser sau pe un plotter, diagrama rivalizează cu cele create de firmele specializate în arta grafică.

Prezentarea procesului de creare a diagramelor

Programul Excel creează diagrame din datele pe care le selectăm. Putem utiliza facilitatea Chart Wizard pentru a ne ghida pas cu pas în procesul de creare a unei diagrame. În multe cazuri, putem face programul Excel să deseneze o diagramă pornind de la datele pe care le selectăm. Pentru a desena o diagramă, programul utilizează reguli precise bazate pe modul cum sunt configurate datele. Orientarea datelor determină care celule sunt utilizate pentru marcarea axei categoriilor, etichete din partea de jos sau de pe axa x, şi care celule sunt folosite pentru etichetele legendă. În cele mai multe cazuri, regulile corespund aşezării standard în pagină a datelor, astfel încât diagramele Excel se trasează corect fără orice altă intervenţie. Putem adapta diagrama fără necesitaţi, prin utilizarea mai multor comenzi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Excel - Reprezentari Grafice.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA VALAHIA TÂRGOVIŞTE FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE SPECIALIZAREA MARKETING