Prezentare Microsoft Word

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Prezentare Microsoft Word.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Birotica

Extras din document

Microsoft word este un procesor de texte modern, care face parte din pachetul de programe Microsoft Office impreuna cu microsoft exel, PowerPoint si Acces. Programul va poate ajuta sa creati documente, pagini de internet, rapoarte, desene sau puteti sa modelati texte ( folosind subprogramul WordArt). Motivul numarul unu pentru care exista programele de redactare este simplificarea prelucrarii. Redactarea este procesul de modificare a unei lucrari inainte de a aseza documentul pe hartie. Pe vremea masinilor de scris, textul era pus pe hartie imediat ce se apasa asta masinii de scris. Daca se facea vreo greseala trebuia luat de la capat cu o hartie curata sau se inceca repararea greselii uc tot felul de solutii care nu faceau altceva decat sa murdareasca totul. Cu un program de calculator, se poate rescrie tot textul si rearanja fara a pierde timp, hartie sau cerneala.

Versiunea prezentata este Word 2003 acesta, inca de la instalare prezinta unele avantaje, el determina cel mai bun tip de instalare in functie de programele si setarile existente pe calculator.

Pentru a va usura munca, programul este prevazut cu meniuri si butoane exterioare, care sunt la indemana. Acestea contin cele mai utilizate functii ale programului. De asemenea, va puteti customiza aceste butoane, adaugand sau eliminand ceea ce se considera necesar. Microsoft Word va permite sa lucrati cu mai multe documente deodata.

In textul documentului pot exista poze, simboluri, ecuatii matematice, tabele construite in Exel, etc. Pentru ecuatii matematice Word foloseste un meniu special, cu care puteti construi orice expresii matematice doriti.

Una dintre cele mai importante facilitati ale programului word este cea de a corecta textul, in caz ca are grseli gramaticale. Acesta contine o varietate de alfabete.

Deschiderea aplicatiei

Pentru a deschide programul word din meniul start, din Windows efectuati urmatirii pasi:

Deschideti meniul start executant click pe butonul Start

In meniul start executati click pe programs

In meniul umator executati click pe microsoft Office apoi in meniul asocial click pe Microsoft Word

Apoi va aparea pe ecran caseta de new office document. In aceasta caseta de dialog executati click pe eticheta general (daca este cazul), iar apoi executati click pe Blank Document. Dupa ce am intrat in aplicatia Word putem observa un document go care este pregatit pentru introducerea textului. In zona de lucru goala exista o liniuta verticala care palpaie si poarta denumirea de reper de inserare. Aceasta linie incepe din acelasi loc pana cand incepem sa introducem cuvintele.

Pentru a introducetextul folosim tastatura calculatorului. Atunci cand incepem sa tastam reperul de inserare se muta spre drreapta . in momentul in care ajungem la marginea din dreapta a ecranului, inmod automat programul Word muta reperul de inserare la inceputul liniei urmatoare. Acesta se numeste “word wrapping”(asezarea automata a cuvintelor). Nu apasam pe tasta enter pentru a incep o linie noua decat daca vrem sa incepem un nou paragraf . atunci cand introducem mai multe linii decat ar putea incapea intr-un ecran, liniile incep sa se deruleze automat in sus astfel incat reperul de inserare sa ramana intodeauna la vedere. Pe masura ce deplasam indicatorul mouse-ului pe ecran vom observa ca acesta isi modifica forma. Uneori are forma unei sageti, dar alteori are forma literei I. Atunci cand indicatorul mouse-ului se afla in interiorul zonei de text de pe ecranul nostru, acesta are forma unui I. Acesta este cunoscut dub forma unui cursor. Putem executa clic cu acest cursor intr-un anumit loc pentru a efectua modificari intre caractere, inainte sai dupa cuvinte, si asa mai departe. De cate ori mutam indicatorul mouse-ului in afara zonei de text, el se transforma in vechiul indicator in forma de sageata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentare Microsoft Word.doc