Analiza BVB si ai Indicilor Acesteia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza BVB si ai Indicilor Acesteia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Burse

Extras din document

I . PREZENTARE GENERALĂ

În acest referat voi prezenta evoluţia BVB în timpul crizei financiare din 2008. Pentru început am să incep cu cele 16 acţiuni care influenţează valoarea şi volumul tranzacţiilor pe BVB. Voi continua cu prezentarea indicilor BVB şi a relaţiei dintre preţurile acţiunilor şi indici precum şi a evoluţiei acestora în timpul crizei. Voi încheia cu concluzii şi cu propuneri privind BVB şi indicii acesteia.

Sursele folosite :

www.BVB.ro

www.capital.ro

www.bursa.ro

www.ectap.ro

II . SUBIECTUL PRINCIPAL

2.1. Principalele acţiuni tranzacţionate la BVB

SIF5 SIF2 SIF1 SIF3 SIF4 BRD TLD EBS

SNP BIO RRC BRK TGN DAFR AZO TEL

Considerăm situaţia lunară ( anexa 1 ) a valorii tranzacţiilor, doar 10 acţiuni au în fiecare lună mai mult de 2% – acoperind între 75% şi 92% din totalul lunar al tranzacţiilor pe BVB, acţiuni incluse în lista iniţială de 22 de acţiuni. Alte 15 acţiuni (incluzând restul de 12 acţiuni din lista de 22) au fiecare între 0,5% şi 3,85% din valoarea totală lunară a tranzacţiilor pe BVB în una sau mai multe luni. Din analiza datelor zilnice, săptămânale şi lunare, se observă că lista iniţială de 22 de acţiuni include acţiunile principale cu tranzacţii pe piaţă, cu o concentrare pe 10-16 acţiuni.

Pe perioade limitate de timp sunt şi alte acţiuni care îndeplinesc condiţia de a avea mai mult de 0,5% din totalul valorii tranzacţiilor pe BVB în funcţie de tipul de perioadă considerat, dar acestea îndeplinesc condiţiile pentru un număr redus de intervale. Se induce astfel o creştere a volatilităţii când intervalul de agregare al datelor este redus către date zilnice şi o creştere a stabilităţii când intervalul este extins la informaţii lunare. Deci, pe termen scurt mai multe acţiuni influenţează asupra valorii totale a tranzacţiilor pe BVB decât pe termen lung, dar există un grup redus şi stabil de acţiuni care au influenţă dominant asupra valorii totale a tranzacţiilor pe BVB , indiferent de modul în care considerăm intervalul de aggregate a datelor.

2.2. Indicii BVB şi evoluţia acestora în timpul crizei financiare din 2008

Clasificarea celor mai reprezentativi indici BVB :

• BET – evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, excepţie SIF-urile şi EBS

• BET-XT – evoluţia celor mai lichide 25 acţiuni, excepţie EBS

• ROTX – evoluţia acţiunilor blue-chips, excepţie SIF-urile, include EBS

• BET-C – evoluţia acţiunilor din categoriile I şi II ale BVB, excepţie SIF-urile şi EBS

• BET-FI – evoluţia celor cinci SIF-uri

Fisiere in arhiva (1):

  • BVB si Indicii Acesteia in Timpul Crizei Financiare din 2008.doc