Analiza SSIF Broker SA

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza SSIF Broker SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: V Stanciu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Burse

Extras din document

1. Prezentare generala

SIVM BROKER SA (prima denumire a societăţii comerciale SSIF BROKER SA) a fost infiinţată ca societate pe acţiuni in data de 26 Octombrie 1994. Capitalul iniţial al SSIF BROKER SA a fost de 58.500.000 ROL.

SSIF Broker SA este membru fondator al Bursei de Valori Bucureşti, acţionar la Societatea Naţională de Compensare, Decontare şi Depozitare pentru Valori Mobiliare, Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu, Casa Romană de Compensare.

Este una din primele societăţi care activează pe piaţa de capital romanească.

SSIF BROKER SA este reautorizată de CNVM în conformitate cu noile reglementări ale pieţei de capital şi funcţionează pe baza deciziei de reautorizare CNVM nr. 3097- 3098/10.09.2003, a autorizaţiei de negociere in Bursă nr. D8/19.04.1995 şi a atestatului CNVM nr. 457/27.06.2006 (numarul in registrul CNVM: PJR01SSIF/120072/27.06.2006).

După valoarea tranzacţiilor efectuate in numele clienţilor şi pentru portofoliul propriu, la Bursa de Valori Bucureşti, SSIF Broker SA s-a situat in permanenţă intre primele 10 societăţi de valori mobiliare din ţară.

In ceea ce priveşte tranzacţionarea instrumentelor financiare derivate la Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri Sibiu, SSIF Broker SA s-a situat in permanenţă pe primele locuri (I, II, III), startul tranzacţionării pe această piaţă dandu-se din luna februarie a anului 2004.

Incă de la infiinţare SSIF Broker SA a acordat o deosebită atenţie clienţilor persoane fizice şi juridice şi operaţiunilor realizate in contul acestora. Printr-o informare temeinică şi documentată şi prin consultanţă financiară acordată clienţilor, SSIF Broker SA a reuşit să se impună in cei 13 ani de existenţă, printre primele societăţi de servicii de investiţii financiare din Romania, in condiţiile in care societatea este total independentă.

2. Conducerea societatii

Componenţa Consiliului de Administraţie:

Nume Poziţia

Petru Prunea Preşedinte al Consiliului de Administraţie

Ioan Erhan Membru al Consiliului de Administraţie

Gheorghe Ioan Carţiş Membru al Consiliului de Administraţie

Miron Martin Membru al Consiliului de Administraţie

Anton Ionescu Membru al Consiliului de Administraţie

Componenţa Comitetului Director

Petru Prunea - Director general

Adrian Ceucă - Director general adjunct

Adrian Caramiha - Director general adjunct

Directori de departament

Departamentul Persoana

Financiar contabil Daniela Prunea

Tranzacţionare Adrian Ceucă

Operaţiuni cu firme Florica Venter

Juridic/Control si Calitate Adina Moldovan

Relaţia cu subunităţile Olimpia Tutaş

Auditorul financiar al SSIF Broker SA este reprezentat de domnul Ioan Oprean, auditor financiar independent prin SC Citadela Audit SRL.

Structura actionariatului

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul BVB, la data de 31.05.2007 acţionariatul SSIF Broker are următoarea structură:

Actionar Actiuni Procent

ALTI ACTIONARI 92.282.966 84,49%

CARTIS IOAN 9.546.774 8,74%

S.C. INTERVALCO S.A. 7.391.336 6,77%

Total 109.221.076 100 %

Mentionam ca SSIF Broker Cluj intenţionează să fuzioneze cu banca americană de investiţii Broker Investment Banking, până la sfârşitul primului trimestru al 2008 conform declaratiei pentru The Money Channel a preşedintelui casei de brokeraj Broker Cluj, Petru Prunea. Prunea a declarat că există trei propuneri de fuziune, una din exterior şi două din interior: "Din exterior cu o societate intitulată Broker Investment Banking din SUA - pe aceasta o acceptăm; cu celelalte mai discutăm".

3. Profilul activitatii si piata

SSIF Broker Cluj SA ofera clientilor sai servicii de intermediere si consultanta financiara in schimbul unor comisioanele aferente operatiunilor desfasurate sau de tipul celor convenite in contractele de consultanta. Clientii SSIF Broker pot achizitiona/vinde actiuni ale societatilor cotate la Bursa de Valori Bucuresti si pot tranzactiona contracte pe active suport pe piata derivatelor de la BMFMS Sibiu. Incepand cu a II a jumatate a anului 2006 clientii SSIF Broker au posibilitatea sa tranzactioneze si contracte forward pe valute pe piata interbancara, acest serviciu fiind disponibil printr-un parteneriat incheiat cu o alta institutie financiara

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza SSIF Broker SA.doc