Informații inedite despre CBOT

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Burse
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1246
Mărime: 28.46KB (arhivat)
Publicat de: Visarion Marton
Puncte necesare: 8
REI ASE Bucuresti An 2

Extras din referat

Daca in trecut bursele se caracterizau prin negocieri aprinse in ring si manageri pasivi, situatia pare sa se fi schimbat radical, ca urmare a computerizarii tranzactiilor si a deciziei de a schimba statutul acestor institutii din asociatii mutuale in societati pe actiuni. Este evident ca acest lucru a determinat cresterea concurentei intr-un mod imprevizibil, provocand spiritele intreprinzatoare, cu atât mai mult cu cât a oferit posibilitatea burselor de a elabora întelegeri de tipul achizitiilor si fuziunilor.

Structura pietei de instrumente derivate la nivel global

Sursa: The Economist

Ca si celelalte burse importante, insa ceva mai tarziu, mai precis in 2005, si Chicago Board of Trade a adoptat strategia demutualizarii, devenind din asociatie non-profit societate comerciala pe actiuni, listata pe pietele de capital. Si tot asemenea lor, a trebuit sa faca fata concurentei tot mai mari la nivel mondial, dar si bataliei pentru pachetul sau majoritar, ce s-a dat intre gigantul CME (Chicago Mercantile Exchange) si Intercontinental Exchange (ICE).

Astfel, Chicago Board of Trade (CBOT), cea mai veche piata de futures, primea in octombrie 2006 o oferta prietenoasa de la gigantul Chicago Mercantile Exchange (CME), care dorea sa achizitioneze compania-mama in schimbul a 8,9 miliarde dolari. Nu mult timp dupa, mai tânarul competitor din Atlanta - Intercontinental Exchange, cunoscut si ca ICE, facea o contraoferta de 9,9 miliarde de dolari, determinând, asa cu era de asteptat, cresterea considerabila a valorii actiunilor CBOT.

Preview document

Informații inedite despre CBOT - Pagina 1
Informații inedite despre CBOT - Pagina 2
Informații inedite despre CBOT - Pagina 3
Informații inedite despre CBOT - Pagina 4
Informații inedite despre CBOT - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Informatii Inedite despre CBOT.doc

Ai nevoie de altceva?