50 de Termeni Esentiali de Internet

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie 50 de Termeni Esentiali de Internet.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Paul Alin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Bit, Byte, HTTP, Intranet, URL, web sunt doar cativa din termenii pe care ii intalnim pe Internet. Porpunem celor care fac acum primii "pasi" pe Internet, dar si celor care vor sa se puna la punct cu terminologia de specialitate un ghid al celor mai folositi termeni pe web

Add-on

Aplicatie menita sa suplimenteze functiile unui program. Spre exemplu, exista flash shockwave, care sunt plug-in-uri pentru flash, pe care le instalezi in computer si care iti permit sa vizualizezi site-uri care contin flash etc.

Adware

Numita si "spyware", adware este o aplicatie care permite sa vizualizezi bannerele dar care culege si informatii despre utilizatorul de Internet fara aprobarea acestuia, in scopuri publicitare si comerciale. Aceasta aplicatie este o componenta ascunsa a programele freeware sau shareware downloadate de pe Internet. O data instalat programul, spyware-ul culege informatii despre activitatea persoanei respective pe Internet si trimite aceste informatii catre o baza de date.

Attachment

Fisier, document atasat unui e-mail. Majoritatea programelor de e-mail cripteaza fisierul atasat mesajului (MIME sau BinHex). Destinatarul mesajului trebuie sa detina programul capabil sa decodeze fisierul atasat si apoi sa-l deschida.

Banner

Un afis virtual promotional (o reclama, o imagine), aflat, de obicei, in partea de sus a fiecarei pagini Web, continand text si elemente de design (animatie flash, sunet). Bannerul contine un link catre site-ul caruia i se face reclama.

Bit

Denumirea provine de la "binary digit", reprezentand cea mai mica unitate de informatie dintr-un computer. Folosind gruparea mai multor biti se creeaza coduri pentru reprezentarea caracterelor, numerelor sau a altor tipuri de informatii. Opt biti (un octet de biti) formeaza un byte.

Browser

Prescurtarea de la Web Browser, o aplicatie software care localizeaza si vizualizeaza paginile de Internet in format HTML. Cele mai populare browsere sunt Microsoft Internet Explorer si Netscape Navigator. Cu ajutorul browserelor se pot vizualiza paginile Web care contin atat text, elemente grafice cat si fisiere video sau audio.

Byte

Abreviere de la "binary", o unitate capabila sa stocheze un singur caracter. Un byte este egal cu 8 biti.

Cache

Cache-ul este un loc in care sunt stocate temporar anumite informatii. Fisierele pe care le ceri automat cand accesezi o pagina de Internet sunt stocate pe hard dick, intr-un fisier din directorul browser-ului tau. Daca vizitezi un site pe care ai mai fost de curand, browser-ul iti afiseaza informatiile din cache deoarece dureaza mult mai putin decat daca le-ar accesa de pe serverul site-ului.

Fisiere in arhiva (1):

  • 50 de Termeni Esentiali de Internet.doc