Algoritmi in Programare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Algoritmi in Programare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Baza de date

Programul creeaza fisiere cu o baza de date continand contacte, modificarile aduse datelor cu privire la fiecare contact putand fi realizate in mod interactiv de catre utilizator.

Despre fiecare contact se retine un numar curent, numele persoanei din contact, reteaua la care este conectat abonatul, numarul acestuia de telefon si tariful pe minut.

Descrierea Fisierelor

Fisierul binar folosit este organizat relativ, fiecare element putand fi accesat direct dupa numarul relativ al articolului.

Descrierea Algoritmilor

Adaugare – se face prin inserarea pe pozitia indicata de Nr. Crt. , numai daca articolul existent la acea pozitie are indicatorul de stare 0. Astfel , daca nr indicatorului Nr. Crt. este mai mare decat numarul total de articole, sunt scrise articole cu indicatorul de stare 0 pana la pozitia pe care se va scrie un nou contact. Se citesc toate campurile unui articol si se scriu pe pozitia corespunzatoare. Adaugarea se repeta cat timp utilizatorul nu apasa tasta ‘0’ dupa introducerea datelor pt un articol, iar scrierea se face in fisierul primit ca parametru.

Afisarea – se face prin tastarea numelui fiesierului care este dorit a fi listat

Cautare tarif – citeste din fisierul primit ca parametru , reprezentand tarifele fiecarui contact, iar datele tuturor contactele cu tariful mai mic si egal decat cel mentionat sunt afisate

Stergere – executa stergerea dintr-un fisier relativ primit ca parametru. Stergerea se face direct , prin pozitionarea pe articolul cu codul citit de la tastatura .

Programul principal –Afiseaza meniul cu optiuni, se asteapta tastearea unui numar cuprins intre 0 si 5, corespunzator fiecarei optiuni din meniu . La tastarea valorii 0 se iese din program.

Fisiere in arhiva (1):

  • Algoritmi in Programare.doc