Analiza Site-ului Primariei Sibiu

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Analiza Site-ului Primariei Sibiu.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Vasile Baltac

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Introducere pagina 2
Site-ul primariei Sibiu, www.sibiu.ro pagina 4
Elemente de transparenta pagina 5
Elemente de managementul documentelor electronice pagina 7
Contact pagina 8
Continutul util pagina 9
Generalitati pagina 11
Concluzii, propuneri, pagina 13
Bibliografie pagina 15

Extras din document

Introducere

Dezvoltarea societatii informationale, a retelei informatice, cresterea numarului de utilizatori si a volumului de informatii necesare publicului, fac ca mediile de transmitere si de difuzare a cunostintelor si informatiilor sa fie cât mai diverse dar si cât mai atractive si mai usor de utilizat si descifrat.

În aceste conditii, institutii precum cele de drept public sau drept privat aleg sa sintetizeze si sa-si impartaseasca informatiile cu ajutorul site-urilor web.

Astfel a aparut nevoie de o noua organizare a institutiilor publice spre folosul cetateanului, spre ajutorarea lui. Tinand cont de noile tehnologii s-a dorit implementare unui program conform cerintelor Uniunii Europene.

Guvernarea electronica se refera la modalitatea de conexiune intre autoritatii si persoanele fizice sau juridice. Aceasta are ca scop cresterea gradului de participare politica a cetatenilor si eficientizarea aparatului administrativ, îmbunatatirea calitatii serviciilor publice, consolidarea democratiei si facilitarea accesului la resursele informationale.

Intre noua axa formata Guvern-Cetatean intra atât informarea cetateanului cu privire la actiunile puterii publice si astfel o mai mare transparenta a actului administrativ cât si furnizarea de servicii electronice catre cetatean. Daca în ceea ce priveste posibilitatea fiecarui individ de a se informa on-line se observa ca majoritatea institutiilor cu rol determinant în buna functionare a aparatului administrative au un site propriu pe care sunt postate informatiile necesare, în ceea ce priveste furnizarea de servicii

electronice situatia nu se prezinta asa de bine : în unele localitati exista posibilitatea de a plati on-line taxele si impozitele datorate statului, dar putini cetateni apeleaza la aceste servicii din diferite motive cum ar fi: lipsa de incredere, a sursei de internet, neadaptare la noile tehnologii.

Aplicatiile de eGovernment pot avea un rol determinant in schimbarea mentalitatilor. Un eProcurement eficient si transparent va creste increderea in Internet, iar un sistem de plata a impozitelor simplu de utilizat va face multe firme si cetateni sa doreasca sa utilizeze tehnologiile informatiei, in loc sa se confrunte cu pierderea actuala de energie si timp.

Site-ul Primariei Sibiu

Elemente de transparenta

Sibiu – Hermannstadt, capitala culturala europeana în anul 2007 alaturi de Luxembourg, are un site foarte interactiv, cu multe poze, culori placute si categorii de subiecte interesante.

Site-ul Primariei Sibiu a obtinut un punctaj de 4,17; dintr-un maxim de 5 puncte, fiind astfel considerat cel de-al treilea site al administratiei locale din Romania.

Primăria Sibiu a pregatit un sistem online care a simplificat birocratia la care sunt supusi in fiecare zi sibienii. Prin acest proiect, primaria isi propune sa diversifice paleta de categorii de servicii online pentru sibieni.

Site-ul primariei este foate bine structurat, in partea din stanga se pot gasi informatii cu privire la primaria Sibiu, Consiliul Local si Informatii Publice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Site-ul Primariei Sibiu.doc

Alte informatii

ŞCOALA NAŢIONALĂ DE STUDII POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE FACULTATEA DE ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ MASTERAT “MANAGEMENTUL SECTORULUI PUBLIC”