Analiza unui Site Comercial

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest referat descrie Analiza unui Site Comercial.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1. Introducere
2. Informaţia
Importanţă
Modalităţi de căutare a informaţiilor în raport cu documentele electronice
3. Prezentarea site-ului www.dacia.ro din punct de vedere al informaţiei
3.1.Conţinutul site-ului www.dacia.ro
3.2. Tipuri de informaţii
4. Concluzii generale
5. Bibliografie

Extras din document

1.Introducere

În prezent, noţiunea de internet reprezintă una dintre cele mai simple şi rapide metode prin care oamenii au posibilitatea de a face schimb de informaţii în legătură cu ceea ce îi interesează, de a achiziţiona diverse produse fără a mai fi nevoie să se deplaseze şi de asemenea de a afla şi părerea altora despre ceea ce le atrage atenţia.

Nu de puţine ori ni s-a întâmplat să dorim un anumit lucru la care voiam o documentaţie. Internet-ul reprezintă una din sursele care ne poate uşura acestă muncă, se poate spune că în zilele noastre a devenit o utilitate, fiind foarte necesar. Printr-o simplă introducere a unui cuvânt (despre ceea ce ne interesează) într-un motor sau un meta motor de căutare ni se oferă şansa de a afla o multitudine de informaţii despre ceea ce ne interesează.

Unul dintre avantajele mari ale utilizării Internet-ului este faptul că această tehnică nu este foarte costisitoare şi nu necesită mult timp, ceea ce înseamnă că oamenii nu mai trebuie să se deplaseze şi de asemenea să cumpere diverse materiale în interesul lor, materiale care de fapt nu reprezintă un produs final, ci doar surse de documentare.

Spre exemplu dacă dorim sa achiziţionăm o maşină, nu trebuie să ne deplasăm pentru a cumpăra diverse reviste în acest scop, pentru a fi puşi la curent cu ultimele modele sau preţuri, Internet-ul oferindu-ne posibilitatea de a cerceta toate aceste lucruri şi totodata de a împărţi păreri cu alte persoane prin intermediul serviciilor de comunicare cum ar fi chat-urile, listele de difuzare sau forumurile de discuţii.

Am dat exemplul de mai sus deoarece în paginile care urmează voi încerca să fac o analiză a unui site al cărui conţinut este legat de prezentarea automobilelor, abordând partea informaţională a acestuia.

Voi face o descriere a site-ului „dacia.ro” în ceea ce priveşte cititorul, ce fel de informaţii poate consulta prin simpla accesare a url-ului www.dacia.ro.

Tot mai multe firme au început să se facă cunoscute prin intermediul internet-ului, publicând date despre produsele pe care le comercializează.

Site-ul asupra căruia voi face o analiză este un site comercial, obiectivul său fiind prezentarea produselor, respectiv modalităţile de cumpărare a acestora. De asemenea, în furnizarea informaţiilor despre produse sunt utilizate fotografii ale produselor, descrierea succintă a informaţiilor, datele de contact care au funcţia de a câştiga încrederea cumpărătorului, precum şi preţurile produselor, elemente care definesc un site comercial.

2.Informaţia

2.1 Importanţa informaţiei

Informaţia poate fi privită ca o noutate transmisă printr-un mesaj prin intermediul căreia oamenii au posibilitatea de a-şi mări gradul de cunoaştere în raport cu tot ceea ce ne înconjoară.

Informaţia reprezintă principalul obiect al comunicării, motiv pentru care este necesar să fie cuprinzătoare astfel încât să poată transmite cât mai multe cunoştinţe, să fie furnizată în timp util şi accesibilă oricui prin claritate şi prin uşurinţa de a fi înţeleasă.

Ceea ce poate fi considerat important este faptul că informaţia nu are rolul doar de a fi aşternută în scris, pe o filă de hârtie sau în format electronic, ea constituind de fapt un mare ajutor şi de asemenea fiind de o adevărată utilitate în rândul oamenilor, care au reuşit prin intermediul unei informţii să găsească soluţia la o problemă critică.

Cea mai accesibilă cale prin care putem avea posibilitatea de a găsi o multitudine de informaţii o reprezintă internet-ul, care în ultimii ani a început să-şi lărgească din ce în ce mai mult “orizontul”, în sensul că pentru majoritatea poate fi privit ca un lucru de neînlocuit, mai ales dacă ne referim la diverse companii, al cărui mod de lucru se desfăşoară prin intermediul acestui sistem.

Dar ce este informaţia? Aceasta poate fi definită ca o “cunoştinţă înscrisă(înregistrată) sub formă scrisă(tipărită sau digitală), orală sau audiovizuală.”

În ceea ce priveşte clasificarea informaţiilor se pot avea în vedere următoarele aspecte:

- modalitatea de exprimare: orale, scrise, audiovizuale

- provenienţă: endogene, exogene

- destinaţie: interne, externe

- direcţia vehiculării: ascendente, descendente, orizontale

- natura proceselor descrise

De asemenea, în funcţie de conţinut, informaţiile pot fi economice, financiare, culturale, politice etc; din punct de vedere al perioadei de acoperire se pot întâlni informaţii recente şi anterioare; în funcţie de tipurile de prezentare, informaţiile pot fi audio sau video.

Informaţia poate fi definită ca un mijloc prin intermediul căruia oamenii îşi dezvoltă cunoştinţele, se ajută unul pe celălalt.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza unui Site Comercial.doc

Alte informatii

Documentul priveste aspecte legate de analiza unui site comercial din mai multe puncte de vedere. A fost prezentat in cadrul Facultatii de Litere din Bucuresti.