Arbori

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Arbori.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 35 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: nitu alina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

1.1.ASPECTE GENERALE LEGATE DE TEMA LUCRARII .

DOMENIUL (N CARE SE (NCADREAZA LUCRAREA

(n momentul de fata prelucrarea informatiilor de orice natura cu ajutorul computerului este utilizata )n toate domeniile. Deoarece costul unui calculator nu este atât de mare si majoritatea scolilor au )n dotare astfel de echipamente, )nsusirea cunostintelor teoretice din domeniul informaticii se poate mult )mbunatati prin utilizarea unor produse soft specializate. Partea aplicativa constituie o veriga foarte importanta a informaticii si de aceea, elevii au nevoie de exercitiu.

Lucrarea este utila atât elevilor interesati de studiul acestei discipline,cât si profesorilor , la lectiile curente cât si în cadrul celor recapitulative.

1.2.EXPLICAREA PROBLEMEI PROPUSE SPRE REZOLVARE

Problema propusa spre rezolvare este de fapt o prezentare completa a notiuniulor teoretice legate de arbori. Fiecare subcapitol cuprinde în afara prezentârii teoretice ( text si imagini), urmata de o colectie de programme aplicative si de o analiza a complexitatii acestoara. Programele sunt descrise )n detaliu )n capitolul al II-lea, fiecare dintre ele având numeroase comentarii care sa permita )ntelegerea usoara a metodei de rezolvare, modificarea totala sau partiala a unei aplicatii precum si efectuarea unor operatii dificile. Rularea pas cu pas a unei astfel de aplicatii si urmarirea rezultatelor partiale au un rol parctic foarte important pentru )nsusirea metodei de rezolvare.

Fiecare problema rezolvata are un format foarte placut de introducere a datelor de intrare si de afisare a celor de iesire astfel )ncât rularea unui program sa fie o placere pentru utilizator. Aplicatiile sunt realizate astfel )ncât sa nu introduca date eronate.

Notiunile sunt prezentate gradat, de la cele generale ( arbori vazuti ca si grafuri) pâna la cazurile particulare ( arbori binari si de sortare).

Lucrarea se încheie cu o aplicatie interesanta a arborilor  turnee sort- un exemplu de utilizare eficienta a arborilor.

1.3.EXPLICATII FINALE LEGATE DE TEMA PROPUSA

UTILITATEA TEMEI, ASPECTE REZOLVATE DE ACEASTA, POSIBILITATI DE DEZVOLTARE A TEMEI

Utilizarea acestei colectii de programe are o serie de avantaje foarte evidente, dintre care enumeram

" confirmarea practica a unor rezultate teoretice

" insusirea algoritmilor de rezolvare, prin urmarirea pas cu pas a programelor si vizualizarea rezultatelor partiale

" verificarea dobândirii cunostintelor prin lucrul )n paralel elev-calculator

" sesizarea progreselor facute de elevi prin rularea repetata a unei aplicatii si realizarea unei reprezentari a timpului de raspuns

Posibilitati de dezvoltare a temei exista si cred ca cele mai importante ar fi urmatoarele:

" adaugarea unei sectiuni care sa cuprinda teste grila cu itemi rezultati din parcurgerea unui modul (arbori,arbori binary, arbori de sortare)

" realizarea unui parallelism grafuri orientate-arbori

Capitolul II.REALIZAREA TEMEI

Fisiere in arhiva (1):

  • Arbori.DOC