Arhitectura unui Sistem de Calcul

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Arhitectura unui Sistem de Calcul.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Tr.Surcel, R.Marsanu, A.Reveiu, P.Pocatilu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Sistemele de calcul –calculatoarele in forma cea mai generala- se impart in 3 categorii:

• Calculatoare numerice, care sunt sisteme de calcul care primesc, prelucreaza si transmit date, respective informatii, codificate sub forma numerica binara.

Prelucrarea automata a datelor pe cale electronica presupune ca toate componentele elementare ale unui calculator numeric sunt circuite electronice integrate, ceea ce asigura o viteza mai mare de lucru, siguranta in functionare, volum redus al echipamentului, etc.

Un calculator numeric poate fi programat sa execute anumite operatii, astfel incat, pornind de la datele introduce sa se obtina informatiile solicitate; acesta poate rezolva orice problema , daca s-a reusit formularea ei sub forma unui model mathematic, calculatorul operand cu numere in reprezentare discreta.

• Calculatoare analogice, care sunt sisteme de calcul reprezentate printr-un system fizic in care pot fi stabilite relatii matematice dinainte prescrise intre variabilele continue ale sistemului fizic.

Variabilele pot fi de orice natura fizica masurabila: lungime, presiune, temperature, masa, tensiune, etc.

Marimile corespunzatoare conditiilor initiale ale problemei de rezolvat se introduc sub forma unor tensiuni electrice care sunt prelucrate, avand ca rezultat tensiuni electrice variabile in timp ce sunt prezentate utilizatorului printr-un instrument indicator(voltmetru).

• Calculatoare hibride, ce constau in cuplarea unui calculator analogic cu un calculator numeric. De regula, calculatorul numeric utilizat va fi un calculator de mica capacitate, dar cu o memorie suficienta pentru a pastra datele necesare prelucrararii.

Comunicarea dintre cele 2 calculatoare ale unui sistem hibrid se face cu ajutorul convertoarelor analog-numerice si numeric-analogice.

In continuare se vor descrie si analiza numai calculatoarele numerice, denumite si sisteme de calcul, sau mai simplu, calculatoare.

Tipuri arhitecturale

Din acest punct de vedere putem aprecia ca alaturi de arhitectura sistemelor monoprocesor exista 2 tipuri arhitecturale:

• Sisteme de calcul multicalculator

• Sisteme de calcul multiprocesor

Sistemele multicalculator se impart in 2 categorii:

• Sisteme izolate

• Sisteme cuplate

Sistemele multiprocesor sunt sisteme de calcul care contin cel putin 2 unitati centrale de prelucrare, identice sau diferite, care au acces comun la memoria interna unica.

Incercand o apreciere generala a sistemelor de calcul, acestea pot fi impartite in 5 categorii:

1. Supercalculatoare

2. Sisteme de calcul principale(mainframe)

3. Minicalculatoar –PC

4. Palm PC

Fisiere in arhiva (1):

  • Arhitectura unui Sistem de Calcul.doc

Alte informatii

Este prezentata intr-un mod destul d general arhitectura unui sistem de calcul