AutoCad

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie AutoCad.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Desenarea asistata de calculator, în engleză "Computer Aided Drawing" prescurtat CAD, este impresionant de bine prezentă pe World Wide Web (Internet WWW). Folosind motorul de căutare Google apelat de Netscape, cuvântul "CAD" a fost găsit în aproape 3 milioane de pagini web din întreaga lume (din care 5270 în România). Mai mult, acestui cuvânt i-a fost dedicată o întreagă categorie de nivel doi, sub domeniul "Computers", dar şi alte trei categorii de nivel patru, sub domeniile afaceri/industrii/inginerie şi ştiinţe/tehnologii/software. Aceste informaţii evidenţiază caracterul polisemantic al termenului CAD. De altfel, el reprezintă şi prescurtarea de la "Computer Aided Design", adică proiectarea asistată de calculator. În literatura anglo-saxonă accesată, aparenta confuzie este exploatată pentru a evidenţia permanent legătura indisolubilă care există în inginerie, între proiectare şi desenare.

Aceasta este explicaţia pentru care CAD-ul este un termen intraductibil în limba română, pe care specialiştii îl folosesc ca atare. Când este nevoie să se evidenţieze cele două componente ale sale, cea de proiectare şi cea de desenare, se foloseşte uneori acronimul CADD - "Computer Aided Design and Drawing".

CAD-ul a devenit o adevarată industrie cu cifra de afaceri de mai multe miliarde de dolari, de care sunt legate mari firme producătoare de software, distributori, grupuri de cercetare-dezvoltare, organizaţii de standardizare, centre de instruire şi învăţământ, editori de cărţi şi reviste, producători de bunuri şi servicii, industrii şi servicii speciale.

De la desenul de concepţie la proiectare şi detaliere, AutoCAD 2007 reflectă ideile creative cu eficienţă şi claritate.

Indiferent dacă doriţi să creaţi solide şi suprafeţe, studiaţi efectele de iluminare asupra proiectului, exploraţi alternative de proiect cu animaţii de tip “walk-through”, sau produceţi un set de planşe, programul AutoCAD 2007 are funcţiile necesare pentru a lucra rapid şi cu acurateţe.

Realizati-va ideile cu eficienta si claritate, de la desenul de conceptie la proiectare si detaliere.

Indiferent daca creati solide si suprafete, studiati efectele de iluminare asupra proiectului, explorati alternative de proiect cu animatii de tip “walk-through”, sau produceti un set de planse, programul AutoCAD 2007 are functiile necesare pentru a lucra rapid si cu acuratete.

Acest ghid de cracteristici si beneficii subliniaza caracteristicile de baza ale AutoCAD 2007 prin prezentarea problemelor pe care proiectantii le pot intampina in mod curent in crearea si prezentarea desenelor de conceptie si prin sublinierea solutiilor oferite in AutoCAD 2007.

Proiecterea şi desenarea asistate de calculator, în sensul cel mai larg (CAD-ul), se realizează cu ajutorul programelor de calculator care se pot clasifica în următoarele categorii de aplicaţii informatice:

- aplicaţii pentru modelare geometrică şi desenare asistate de calculator (dintre care menţionăm AutoCAD, Turbocad, KeyCAD, Design CAD, Solid Works, etc.);

- aplicaţii pentru rezolvarea unor probleme generale de calcul matematic, utile mai ales în ingineria asistată CAE (dintre care menţionăm Matlab, Mathematica, MathCAD, Maple, etc.) sau simularea unor sisteme particulare descrise de ecuaţii diferenţiale ordinare (cum sunt Spice - pentru analiza circuitelor electronice, EMTP - pentru analiza reţelelor electroenergetice);

- aplicaţii destinate modelării numerice, cu element finit sau cu funcţii similare dedicate rezolvării ecuaţiilor cu derivate parţiale, utilizate în proiectarea integrată (cele mai răspândite sunt cele de calcul structural ca ANSYS, COSMOS, NASTRAN,

Acest ghid detaliaza de asemeni principalele beneficii pentru proiectanti si companii.

Acest ghid nu se doreste o lista exhaustiva a noilor caracteristici din AutoCAD 2007.

Programul AutoCAD ofera functii puternice pentru crearea, administrarea si utilizarea in comun a documentatiei de proiect. Companii din intreaga lume folosesc aceste documente si desene pentru a proiecta cladiri, aranjamente peisagistice, piese, etc.

Exista totusi un pas important care precede realizarea unui desen. Acest pas il reprezinta desenul de conceptie. In timpul acestei faze proiectantii isi expun viziunea proprie asupra modului in care urmeaza sa puna in practica cerintele clientilor si sa le rezolve problemele.

Acesta este momentul in care clientul este convins de abilitatile persoanei sau a firmei cu care trateaza afacerea.

Atat firmele mari cat si cele mici trec prin acest stadiu, in multe situatii repetand de multe ori acest proces in timpul diferitelor faze ale unui proiect, de la licitatie la semnarea contractului si pana la finalizarea proiectului.

AutoCAD 2007 face simpla si intuitiva crearea, editarea si navigarea modelelor solide sau a suprafetelor.

El permite chiar si unui utilizator ocazional de AutoCAD sa creeze rapid modelul unui proiect.

Proiectantii pot explora impreuna cu clientul alternativele unui proiect si, dupa castigarea contractului, sa refoloseasca datele modelului ca baza pentru desenele necesare executiei. Mediul de desenare

Functiile pentru solide si suprafete din versiunile precedente de AutoCAD nu sunt integrate, facand mai dificila crearea acestor modele.

Nu exista o locatie unica unde utilizatorii sa caute comenzile

Fisiere in arhiva (1):

  • AutoCad.doc