Business Process Management

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Business Process Management.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1. Introducere 1
2. Procesul de afaceri 1
- Definitie
- Tipuri de procese de afaceri
- Importanta proceselor
3. Ce este BPM? 3
- Definitie
- Ce presupune BPM
- Scopul solutiilor BPM
4. Flexibilitatea solutiillor BPM 5
- Importanta flexibilitÎtii solutiilor BPM
- Arhitectura de baza a solutiilor BPM
- Prototipizarea
- Abordarea iterativÎ
5. Furnizori de solutii BPM 8
- Domeniile de implementare
- Piata solutiilor BPM
- Lipsa de interes
- Principalii furnizori
6. Viitorul solutiilor BPM . 12
7. Concluzii . 12
Studiu de caz : Adidas 14
Bibliografie . 16

Extras din document

1. Introducere

Profundele schimbÎri globale ating si domeniul afacerilor. În contextul rapidelor dezvoltÎri tehnologice si a globalizÎrii pietelor si competiei , companiile folosesc noile tehnologii informationale pentru reorganizarea radicalÎ a modelelor si de conducere a companiilor. Noile cerinte competitionale ale organizatiilor presupun - mai mare atentie datÎ clientilor, costurilor scÎzute, calitÎtii si adaptabilitÎtii continue.

OdatÎ cu recunoasterea nevoii de schimbare, organizatiile vor pune vor da - mai mare importanta proceselor cheie ale afacerilor cu impact direct asupra profitabilitÎtii si cresterii importantei clientului. Pentru a fi eficiente astÎzi, organizatiile trebuie sÎ fie capabile sÎ îsi defineascÎ, analizeze, implementeze , mÎsoare si controleze procesele. Iar aceastÎ schimbare nu ar putea fi posibilÎ fÎrÎ educarea personalului si implemetarea tehnologiilor corespunzatoare.

Fuziunile si achizitiile, schimbarea modelelelor de afaceri , noile cerinte ale întreprinderii si schimbarea asteptÎrilor clientilor, toate pun multiple probleme în legÎturÎ cu procesele din organizatie .

Aceste probleme pot fi rezolvate prin integrarea tehnologiilor de tip “managementul proceselor de afaceri”(BPM-Business Process Management) , care fac capabilÎ organizatia sÎ-si gestioneze schimbÎrile din cadrul proceselor , schimbÎri ce sunt cerute simultan în mai multe zone ale afacerii.

2. Procesul de afaceri

Pentru a întelege mai bine aceastÎ tehnologie trebuie întelese câteva notiuni, precum ar fi managementul proceselor .

Un proces de afaceri este orice colectie de activitÎti în cadrul companiei care are drept scop dezvoltarea produselor si serviciilor pentru clienti. Gestionarea în mod eficient a proceselor este - activitate criticÎ pentru succesul companiei , iar acest lucru este mai greu de realizat decât pare la prima vedere – în mare parte datoritÎ faptului cÎ procesele nu sunt independente , ci interactioneaza unul cu altul.

ExistÎ mai multe tipuri de procese de faceri precum : procese cheie, procese suport si sub-procese . Un proces tipic de afaceri include :

- Aprovizionare : asigurând materialele si echipamentul necesar producerii bunurilor si serviciilor.

- Dezvoltarea produselor : planificarea noilor produse sau servicii destinate clientilor sau perfectionarea produselor existente.

- Productie : crearea produselor si serviciilor.

- Comenzi-Livrare : primirea comenzilor de la clienti si asigurarea onorÎrii acestora.

- Distributie : asigurând distributia în conditii sigure a bunurilor cÎtre clienti.

- Suport pentru clienti : oferind asistenta clientilor dupÎ ce acestia au cumpÎrat produsele si serviciile.

Cel mai important avantaj al orientÎrii pe procese este acela cÎ ajutÎ la întelegerea modului cum se desfasoarÎ lucrurile în organizatie , scotând in evidenta problemele , ineficientele care , într-- organizatie tipicÎ ar rÎmâne ascunse dând falsÎ impresie cÎ totul s-ar desfasura normal.

Managementul proceselor mai ajutÎ si la :

- Reduce timpul pentru luarea deciziilor

- Reduce costurile

- ÎmbunÎtÎteste eficienta internÎ

- ÎmbunÎtÎteste calitatea totalÎ

- Creste satisfactia clientilor si a personalului

Pentru exemplificare , procesele de afaceri ale unei firme sunt de fapt - serie de interactiuni: un om de vânzÎri merge la un client, clientul plaseazÎ - comandÎ, comanda ajunge la contabilitate, apoi la productie si asa mai departe. Fiecare dintre aceste interactiuni implicÎ un schimb de informatii între oameni dar si între oameni si sistemele informatice.

Sunt multiple motive pentru care organizatiile nu reusesc sÎ-si gestioneze eficient procesele.

Când procesele cresc în diferite departamente functionale , un singur manager de proces poate controla foarte usor procesele din întreaga organizatie. De exemplu , un departament poate sÎ introducÎ un soft nou pentru a-si moderniza propriul proces, dar acest soft nu se încadreazÎ total cu cerintele tuturor departamentelor. Solutia constÎ în - mai atentÎ analizÎ si a decide ceea ce e mai bine pentru întreaga organizatie din punct de vedere al BPM.

Fisiere in arhiva (1):

  • Business Process Management.doc