Camere Foto Digitale

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest referat descrie Camere Foto Digitale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Abstract. Tehnologia camerelor foto digitale înfloreşte, cifra de afaceri depăşind acum 225 milioane de Euro la nivel mondial. Lucrarea de faţă va cuprinde o scurtă clasificare a camerelor foto digitale, o prezentarea pricipalilor producători şi o comparaţie între două produse a unor firme concurente: aparatul foto digital Canon A95 şi cel produs de firma Hewlett-Packard, şi anume HP FotoSmart 945. În finalul lucrării va fi prezentata situaţia de pe piaţa financiară internă

1 Introducere

Camera Digitală este un dispozitiv electronic utilizat pentru a fotografia şi pentru a înmagazina fotografiile folosind un mediu digital în locul peliculei de film folosite de camerele foto clasice. Evoluţia tehnicii (în special a circuitelor integrate) din ultimele decenii a permis înmagazinarea imaginilor de înaltă calitate pe cipuri de dimensiunea unui timbru poştal.

Conform Photo Marketing Association, 2003 a fost anul în care vânzările de camere foto digitale le-au depăşit în sfârşit pe cele ale modelelor tradiţionale cu peliculă de film. Boom-ul a fost alimentat de simplitatea fotografiei digitale, precum şi de lansarea unor camere mai performante la un preţ mai mic. S-a înregistrat şi o varietate a formelor şi dimensiunilor, de la camere de dimensiunea unui card de credit, la modele subacvatice şi a mai fost introdusă o facilitate pentru aparatele foto digitale, ele pot fi folosite şi pentru a filma, precum camerele de luat vederi.

2 Camerele Foto Digitale

2.1 Clasificarea Camerelor foto Digitale

Camerele foto digitale se împart, după scopul utilizării, sau mai bine zis după utilizatori în: camere foto profesionale care au senzori de imagine multipli pentru a îmbunătăţi calitatea imaginii şi aparatele foto pentru amatori care sunt mai ieftine dar nu atât de performante precum cele profesionale:

2.2 Principalii Producători de pe Piaţa Internaţională

Principalele firme care produc aparate foto digitale sunt următoarele: JVC, PANASONIC, SONY, SHARP, CANON, HP.

Firmă cunoscută de orice persoană din lumea noastră, JVC, produce pe lângă camere foto digitale şi o varietate de produse electronice, de la clasicele televizoare la sisteme home cinema. PANASONIC este renumită pentru sistemele audio performante, şi-a diversificat în timp aria de producţie la fel ca ceilalţi producători. De exemplu: SONY, unul dintre liderii pieţei electronice produce de la baterii până la sisteme High-Fidelity, SHARP s-a axat mai mult pe electrocasnice, iar liderii în domeniul camerelor foto digitale şi nu numai sunt CANON şi HP.

Fisiere in arhiva (1):

  • Camere Foto Digitale.doc