CD Blu-Ray

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie CD Blu-Ray.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

În 1997, o noua tehnologie a aparut si a adus sunetele si imaginile video digitale în casele oamenilor din toata lumea. Acesta se numea DVD, si a produs o adevarata revolutie în industria filmului.

Industria este pregatita pentru înca o revolutie prin introducerea discurilor Blu-ray (BD=Blu-ray Disc). Cu capacitatea lor mare de stocare discurile Blu-ray pot retine si rula cantitati uriase de sunete si imagini video de o înalta calitate, dar tot asa de bine inmagazina si fotografii, date si alte continuturi digitale.

Numele de Blu-ray este o combinatie a cuvântului din limba engleza „blue” (albastru) de la culoarea laserului folosit si cuvântul „ray” (raza) de la raza optica. Litera „e” a fost scoasa intentionat deoarece, conform fabricantilor, în viata de zi cu zi este des folosita si nu poate fi marca înregistrata.

Un actual DVD standard, care se poate înregistreaza pe o singura fata, poate retine 4.7 GB de informatie. Aceasta este dimensiunea medie de doua ore a unui film cu o calitate standard. Dar un film de o calitate superioara, care are o imagine mult mai clara, are nevoie de o banda cu latimea de 5 ori mai mare si în consecinta are nevoie de un spatiu pentru a fi memorat de 5 ori mai mare.cum industria TV si a filmului produc filme de calitati din ce în ce mai bune, consumatorii vor avea nevoie de sisteme de imprimare a filmului înainte de emisie cu o capacitate din ce în ce mai mare.

Fig 1. Discul Blu-ray

Blu-ray este urmatoarea generatie de discuri video digitale. Ele pot înregistra, memora si reda filme si sunete digitale de o calitate superioara, dar, tot atât de bine, informatii si date utile lucrului cu calculatorul. Avantajul discului Blu ray este cantitatea de informatii pe care o poate înmagazina.

- Un disc Blu-ray cu un singur strat (single layer Blu-ray), care are aproximativ aceeasi dimensiune ca un DVD, poate înmagazina pâna la 27 GB de date – ceea ce reprezinta mai mult de doua ore de imagine video de o calitate superioara sau aprozimativ 13 ore de imagini video standard

- Un disc Blu-ray cu doua straturi (double later Blu-ray) poate înmagazina 54 GB de date – deajuns încât sa poata înregistra 4.5 ore de imagini video de o calitate superioara sau mai mult de 20 de ore de imagini video de o calitate standard. În munca de cercetare sunt planuri sa se construiasca un disc care poate înmagazina un volum de informatie de doua ori mai mare.

Fisiere in arhiva (1):

  • CD Blu-Ray.doc