Codecuri - DivX

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 8234
Mărime: 921.18KB (arhivat)
Publicat de: Norman Avram
Puncte necesare: 7
Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor Specializarea Ingineria Sistemelor

Cuprins

  1. Cap1: Ce e un codec?
  2. - Intrebari frecvente despre codecuri
  3. Cap2:Liste de codecuri
  4. - Categorii de codecuri folosite in diferite domenii
  5. Cap3:Exemple de codecuri
  6. Cap4: Prezentare unor programe ce functioneaza pe baza codecuri
  7. - Windows Media Player
  8. - DivX Codec
  9. - Implementarea codec-urilor MPEG
  10. Cap5:Bibliografie

Extras din referat

Cap1: Ce e un codec ?

Un codec este un software utilizat pentru comprimarea sau decomprimarea unui fisier media digital, cum ar fi un cântec sau un fisier video. Windows Media Player si alte programe utilizeaza codecuri pentru redarea si crearea fisierelor media digitale.

De exemplu: când extrageti un cântec de pe un CD audio în computer, Playerul utilizeaza codecul Media Audio Windows pentru a comprima cântecul într-un fisier de tip WMA. Când redati acel fisier WMA (sau orice fisier WMA care poate fi redat în flux de pe un site Web), Playerul utilizeaza codecul Windows Media Audio pentru decomprimarea fisierului, astfel încât muzica sa se redea prin difuzoare.

Intrebari frecvente despre codecuri :

- Care codecuri sunt incluse cu Playerul?

În prezent, sunt utilizate sute de codecuri audio si video. Unele au fost create de catre Microsoft, dar marea majoritate a codecurilor au fost create de alte firme, organizatii sau indivizi. În mod implicit, sistemul de operare Windows si Playerul includ o parte dintre cele mai cunoscute codecuri, cum ar fi Windows Media Audio, Windows Media Video si MP3.

Cu toate acestea, exista situatii în care doriti redarea continutului care a fost comprimat cu un codec pe care Windows sau Playerul nu le includ în mod implicit (de exemplu, un fisier comprimat cu codecul video DivX sau cu cel audio Ogg Vorbis). Deoarece Playerul este extensibil, în multe cazuri aveti posibilitatea sa descarcati codecul necesar de pe Web, gratuit sau contra cost. Si, în anumite cazuri, Playerul poate utiliza automat codecurile instalate de alte programe de redare si creare media digitala de pe computer.

- Cum gasesc un codec?

Când încercati sa gasiti codecul potrivit pentru un anumit fisier, aveti posibilitatea sa utilizati pagina Web de codecuri WMPlugins.com sau alte site-uri Web. De obicei, se recomanda sa porniti mai întâi WMPlugins.com. Retineti ca, daca nu gasiti un codec pe WMPlugins.com, este posibil ca acel codec pe care îl cautati sa nu fie compatibil cu Playerul, de aceea este posibil ca Playerul sa nu se poata utiliza pentru acest fisier.

Se recomanda sa instalati cu atentie codecurile care nu sunt listate pe WMPlugins.com sau pe Microsoft.com, cum ar fi unele dintre pachetele gratuite de codecuri de pe Internet care sustin ca includ codecuri provenind de la o larga varietate de firme sau organizatii. Este cunoscuta existenta de incompatibilitati între anumite componente din aceste pachete de codecuri, care pot provoca probleme serioase de redare în Player si alte programe de redare, pot conduce la deteriorarea sistemului si pot îngreuna procesul de Asistenta Microsoft de diagnosticare si depanare a problemelor privind redarea. Din aceste motive, se recomanda insistent sa nu instalati aceste pachete de codecuri si sa le eliminati daca le-ati instalat si aveti probleme cu Playerul. De asemenea, se recomanda instalarea de codecuri, filtre si alte inserturi provenind numai din surse de încredere si autorizate, cum ar fi site-ul Web al furnizorului oficial. Chiar si în acest caz, se recomanda sa efectuati instalarea cu atentie, deoarece multi furnizori de codecuri ofera asistenta tehnica minima. Se recomanda si sa setati un punct de restaurare al sistemului înainte sa instalati orice componente media digitale. Acest lucru permite revenirea la configuratia originala de sistem, daca este necesar.

Daca primiti un mesaj în Windows Media Player care anunta ca lipseste un codec din computer, atunci este probabil ca încercati redarea, inscriptionarea sau sincronizarea unui fisier care a fost comprimat prin utilizarea unui codec pe care Windows sau Playerul nu le includ în mod implicit. În anumite cazuri, aveti posibilitatea sa descarcati si sa instalati codecul lipsa facând clic pe butonul Ajutor Web din caseta de dialog a mesajului de eroare.

În cazul în care cunoasteti numele codecului sau ID-ul sau (cunoscut ca identificator FourCC pentru codecurile video sau identificator WaveFormat pentru codecurile audio), cautati pe Internet. (ID-ul codecului poate fi afisat în rezultatele de cautare pe WMPlugins.com daca Playerul poate identifica care codec lipseste.)

- Ce sunt codorii si decodorii?

Un codec poate consta din doua componente: un codor si un decodor. Un codor efectueaza o functie de compresie (codificare), iar decodorul efectueaza o functie de decompresie (decodificare).Anumite codecuri includ ambele componente, altele includ numai una dintre ele.

- Ce este un decodor DVD?

Un decodor DVD este un nume alternativ pentru decodorul MPEG-2. Continutul de pe discurile DVD-Video este codificat în format MPEG-2, cum ar fi continutul fisierelor DVD-MS (Emisiuni TV înregistrate Microsoft) si al unor fisiere AVI. Pentru a reda aceste elemente în Player, trebuie sa aveti instalat un decodor DVD compatibil pe computer.

Preview document

Codecuri - DivX - Pagina 1
Codecuri - DivX - Pagina 2
Codecuri - DivX - Pagina 3
Codecuri - DivX - Pagina 4
Codecuri - DivX - Pagina 5
Codecuri - DivX - Pagina 6
Codecuri - DivX - Pagina 7
Codecuri - DivX - Pagina 8
Codecuri - DivX - Pagina 9
Codecuri - DivX - Pagina 10
Codecuri - DivX - Pagina 11
Codecuri - DivX - Pagina 12
Codecuri - DivX - Pagina 13
Codecuri - DivX - Pagina 14
Codecuri - DivX - Pagina 15
Codecuri - DivX - Pagina 16
Codecuri - DivX - Pagina 17
Codecuri - DivX - Pagina 18
Codecuri - DivX - Pagina 19
Codecuri - DivX - Pagina 20
Codecuri - DivX - Pagina 21
Codecuri - DivX - Pagina 22
Codecuri - DivX - Pagina 23
Codecuri - DivX - Pagina 24
Codecuri - DivX - Pagina 25
Codecuri - DivX - Pagina 26
Codecuri - DivX - Pagina 27
Codecuri - DivX - Pagina 28
Codecuri - DivX - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Codecuri - DivX.doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Multimedia

Definire • modalitati multiple de utilizare text, audio, imagini, desene, animatie si video in diferite aplicatii de uz general ca:...

Te-ar putea interesa și

Computer Compatibil IBM

CAPITOLUL I CONFIGURAŢIA HARDWARE A UNUI P.C. COMPATIBIL I.B.M. Introducere Au trecut bine de decenii de când IBM, prin cel bun inspirat studiu...

Utilitare

Acestea sunt programe ce au rolul de a întretine, organiza, structura, proteja sau modifica anumite programe, fisiere sau pãrti ale unor programe...

Ai nevoie de altceva?