Configuratia Hardware

Imagine preview
(7/10)

Acest referat descrie Configuratia Hardware.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Calculatoare, Electronica

Extras din document

COMPONENTELE UNUI CALCULATOR P.C

Un “calculator” este un sistem electronic specializat în prelucrarea datelor pe baza de program. El reuneste doua componente de baza:

- Componenta hardware;

- Componenta software.

Componenta hardware reprezinta ansamblul elementelor fizice care compun calculatorul electronic: circuite electrice, componente electronice si dispozitive mecanice, si alte elemente materiale ce intra în structura fizica a calculatorului electronic – într-un cuvânt, partea materiala a calculatorului.

Componenta software cuprinde totalitatea programelor, reprezentând “inteligenta calculatorului”, prin care se asigura functionarea si exploatarea sistemului de calcul. Prin componenta software, utilizatorul transmite calculatorului metode de gestiune a resurselor, logica prelucrarii datelor, precum si metodele de structurare si redare sau stocare a acestora.

Structura generala a unui calculator compatibil IBM PC:

- Unitatea de memorie interna – în care se transfera instructiunile programului ce va fi executat si datele asupra carora se efectueaza operatiile;

- Unitatea aritmetico-logica – unitatea de prelucrare a calculatorului, în care ajung datele si unde se executa operatiile aritmetice si logice;

- Unitatea de comanda si control – care examineaza programul curent, instructiune cu instructiune, coordoneaza toate operatiile efectuate, fiind adevaratul centru de coordonare al sistemului

- Unitatile de iesire – permit extragerea datelor din memorie în vederea stocarii lor pe un suport;

- Unitatile de intrare – permit introducerea datelor în memorie;

- Unitatile de intrare-iesire – permit introducerea sau extragerea datelor din memorie;

- Memoria externa – pentru înmagazinarea si pastrarea datelor pe suporti (magnetici) externi (discuri, dischete, CD-uri).

O alta forma de prezentare a unui sistem de calcul este ca un ansamblu de elemente care îl compun. În aceasta varianta de prezentare, un sistem de calcul este format din:

O serie de componente din configuratia de baza:

- Placa de baza

- Procesorul

- Memoria interna

- Memoria externa (floppy disc, hard-disk, CD-ROM, CD-WRITER, DVD)

- Monitorul cu placa video

- Carcasa cu sursa de alimentare

- Tastatura, mouse

Componente care satisfac cerinte de prelucrare speciale ale utilizatorului:

- Sistemul multimedia (placa de sunet, boxe, microfon, placa tunner)

- Modem

- Imprimanta

- Scanner.

1. PLACA DE BAZA

Placa de baza este componenta hardware, care are un rol de baza pe care se monteaza celelalte componente; are un rol de interfata fizica si logica între diferitele componente hardware ce se monteaza pe ea. Placa de bazã este de fapt o placã de circuite imprimate multistratificat denumite PCB (printed circuit board). Placa fizica este de fapt o împreunare a mai multor straturi subtiri fiecare continând circuitul necesar conectarii diferitelor componente ale plãcii.

Ea controleaza si optimizeaza toate transferurile de date dintre CPU si periferice. Ea contine magistralele, chipset-ul, bios-ul si porturile: pentru tastatura, seriale, paralele, PS/2, USB si gazduieste (pe ea se cupleaza prin conectori specifici) CPU-ul si uneori cache-ul L2/L3, memoria interna de bazã, chip-urile/placile de I/O, controlere pentru FDD, discurile IDE si (sau) SCSI si placile de tip plug-in.

Fisiere in arhiva (1):

  • Configuratia Hardware.doc