Console Portabile de Jocuri

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Console Portabile de Jocuri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Danaiata Doina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Console de jocuri portabile

Microcalculatoarele, adesea denumite calculatoare personale sau mai scurt PC sunt tipul de calculatoare cel mai frecvent folosite. Else sunt relativ compacte si stau cel mai adesea pe o masa sau un birou. Acestea sunt calculatoare de uz general, putând fi folosite în diverse scopuri: procesarea textelor, evidenta contabila, managementul unei afaceri, transmiterea si receptionarea mesajelor printr-un sistem de posta electronica etc. În ultima perioada însa, asistam la o explozie a modelelor de microcalculatoare portabile. Versiunile mai mici ale microcalculatoarelor care au invadat piata computerelor, în ordine descrescatoare a marimii,sunt urmatoarele: laptop-urile si notebook-urile, palmtop-urile, PDA-urile (Personal Digital Assistant). Alaturi de acestea, în ultimii ani am asistat la o explozie pe piata a consolelor de jocuri portabile. Acestea sunt dispozitive asemanatoare PDA-urilor fiind utilizate in special pentru jocuri video oferind o experienta foarte placuta în cazul unei deplasari plictisitoare în vacanta sau oridecateori simtim nevoia de putina relaxare.

1. Sony PSP (Play Station Portable)

Cu optiuni de conectare wireless la Internet, de redare video si muzica si cu o capacitate incredibila de stocare a datelor, Sony PSP - sau PlayStation Portable - este solutia completa a tuturor necesitatilor impuse de stilul digital de viata. Sony a lovit la fix tinta printr-o combinatie de putere de calcul si optiuni revolutionare, toate într-un pachet care cântareste cu foarte putin peste 225 de grame.

1.1 Design

Functionalitatea exceptionala a consolei PSP se datoreaza în mare masura procesorului la 333 MHz, ale carui performante depasesc cu usurinta cele mai rapide console portabile ale concurentei. Acestei puteri extraordinare de procesare, necesara randarii unui numar impresionant de poligoane, i se adauga 4 MB DRAM rapid si 32 MB RAM pe placa. Astfel se contureaza un dispozitiv a carui putere de randare grafica se apropie de ceea ce "stie" Sony PlayStation 2. Si pentru ca nici un joc nu e joc fara sunet, PSP "detine" propriile difuzoare stereo, precum si capacitatea de a reda sunet surround Dolby Digital 7.1. Sony s-a depasit pe sine în generozitate în special în cazul display-ul PSP. Ecranul LCD stralucitor de 4,3 toli (aproximativ 11 centimetri în diagonala) are aspect ratio 16:9 si o rezolutie de 480x272 - mai mult decât suficient pentru gaming si pentru vizionare de filme în format widescreen. Toata aceasta reala minune tehnologica este propulsata de o baterie litiu-ion reîncarcabila.

Din punctul de vedere al controlului, PlayStation Portable este facuta pentru gaming. Daca esti familiarizat cu un controler de PlayStation 2, atunci vei deveni imediat un adevarat profesionist la "cârma" PSP. Vei regasi atât butoanele directionale, cât si stick-ul analogic. În acelasi timp, butoanele laterale stânga-dreapta, precum si butoanele triunghi, cerc, cruce si patrat sunt integrate în carcasa slim a PSP-ului. Nu în ultimul rând, butoanele Home, Select si Start îti ofera control si acces rapide la cele mai importante functii ale consolei Sony PlayStation Portable.

Fisiere in arhiva (1):

  • Console Portabile de Jocuri.doc

Alte informatii

Referat info