Cotarea unui Desen in CAD

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Cotarea unui Desen in CAD.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

este impresionant de bine prezentă pe World Wide Web (Internet WWW). Folosind motorul de căutare Google apelat de Netscape, cuvântul "CAD" a fost găsit în aproape 3 milioane de pagini web din întreaga lume (din care 5270 în România). Mai mult, acestui cuvânt i-a fost dedicată o întreagă categorie de nivel doi, sub domeniul "Computers", dar şi alte trei categorii de nivel patru, sub domeniile afaceri/industrii/inginerie şi ştiinţe/tehnologii/software. Aceste informaţii evidenţiază caracterul polisemantic al termenului CAD. De altfel, el reprezintă şi prescurtarea de la "Computer Aided Design", adică proiectarea asistată de calculator. În literatura anglo-saxonă accesată, aparenta confuzie este exploatată pentru a evidenţia permanent legătura indisolubilă care există în inginerie, între proiectare şi desenare.

Aceasta este explicaţia pentru care CAD-ul este un termen intraductibil în limba română, pe care specialiştii îl folosesc ca atare. Când este nevoie să se evidenţieze cele două componente ale sale, cea de proiectare şi cea de desenare, se foloseşte uneori acronimul CADD - "Computer Aided Design and Drawing".

CAD-ul a devenit o adevarată industrie cu cifra de afaceri de mai multe miliarde de dolari, de care sunt legate mari firme producătoare de software, distributori, grupuri de cercetare-dezvoltare, organizaţii de standardizare, centre de instruire şi învăţământ, editori de cărţi şi reviste, producători de bunuri şi servicii, industrii şi servicii speciale.

Scopul cotãrii este acela de a furniza utilizatorului informaţii concrete despre modul în care se construieşte un element sau un ansamblu de elemente.

Tipuri de cote

Cotele se pot împãrţi în douã categorii, în funcţie de modul în care acestea se comportã la modificãrile desenului:

a)cote asociative

Ele sunt obiecte complexe ( asemãnãtoare de exemplu poliliniilor ) care îţi actualizeazã automat valorile rãspunzând tuturor modificãrilor din desen. Valoarea cotelor asociative se modificã o datã cu extinderea liniei la care se referã cota. Modificarea stilului de cotare conduce la modificarea aspectului cotelor.

Programul AutoCAD creazã automat cote asociative.

b)cote neasociative;

Cotele neasociative sunt simple texte, linii, arce, blocuri, etc. Dacã se modificã lungimea unei linii cu comanda STRETCH, cota corespunzãtoare acestei linii va indica valoarea calculatã iniţial şi nu pe cea a noii lungimi.

Cotele neasociative se pot obţine fie prin modificarea variabilei ( DIMASO ) fie prin aplicarea comenzii EXPLODE unei cote asociative.

Elementele cotãrii

a)punctele de referinţã – aceste douã puncte indicã locul unde începe şi unde se terminã dimensiunea care se coteazã;

b)linii ajutãtoare – sunt obiecte linii care se traseazã între punctele de referinţã şi linia de cotã;

c)sãgeţile – sunt simboluri care apar la ambele capete ale liniei de cotã marcând începutul şi sfârşitul cotei;

Fisiere in arhiva (1):

  • Cotarea unui Desen in CAD.doc