Crearea unui Arhivator si a Unui Dezarhivator

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Crearea unui Arhivator si a Unui Dezarhivator.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 48 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Horia Mindrescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Introducere 3
Descrierea programului 4
Descrierea meniului 5
Descrierea functiilor componente 7
Listingul programului 9
Schema bloc a programului principal 36
Schemele bloc pentru functiil utilizate 37
Concluzia 47
Bibliografia 48

Extras din document

Introducere

„Un calculator, nu face ceea ce vrei tu sa faca, dar ceea ce îi spui sa faca”

- Legea lui Murphy

C/C++ sunt limbaje, si sunt denumite limbaje de programare C/C++. Care reprezinta niste limbaje formale, si sunt folosite pentru descrierea informatiei si a algoritmelor prelucrarii ei pe calculatoare personale.

Necatând la marea deosebire dintre limbajele vorbite si cele formale, ele au si tangente comune în cele mai diverse domenii. De exemplu, învatarea unei limbi reprezinta un proces complex, ce consta în obtinerea unor deprinderi automate elementare, cât si în perceperea unor conceptii abstracte si complicate. Astfel posibilitatea utilizarii limbajului ca sursa de comunicare apare la stadiile initiale a acestui proces. Asadar marea majoritate a locuitorilor unui oras oarecare comunica intre ei, folosind limbajul vorbit în statul respectiv, carui îi apartine orasul. Practic toti locuitorii acestui oras, liber stapînesc limbajul vorbit.

O situatie analogica observam si la limbajele de programare: primele experiente de programare, nu necesita cunostinte profunde în domeniul limbajurilor formale. Pentru scrierea unui program productiv, e destul sa detii o întelegere intuitiva a algoritmelor, si a structurii calculatorului. Uneori e destul sa ei cunostinta cu câteva programe productive, sau chiar cu careva fragmente a acestora, pentru a folosi aceste exemple, pentru a descrie cu succes propriile algoritme.

Însa o vorbire corecta e imposibila fara cunoasterea limbei, la fel ca si programarea profesionala necesita cunostinte aprofundate în limbajele de programare de nivel înalt.

Limbajul ”Turbo C” – este un limbaj universal de programare, pentru care e caracteristica exprimarea economa, o structura a informatiei si un flux de control modern, o colectie bogata de operatori. Fiind un limbaj de nivel înalt, si nu este predestinat unui anumit mod de întrebuintare.

Primul limbaj C aparut era predestinat scrierii sistemului operational ”UNIX” pe IBM DEC PDP-11, a fost creat si realizat pe acest sistem de catre Dennis Richie. Astazi compilatoare comerciale a limbajului ”C/C++” exista si pe platformele: AMD™ – Advanced Micro Devices si Intel™. Dar totusi limbajul C nu este legat de o anumita arhitectura a calculatorului sau de sistem, programele lui se scriu usor, si ele pot fi utilizate pe orice tip de sistem pe care este prezent un compilator compatibil.

Dupa experienta mea, ”C/C++” mi-sa aratat ca un limbaj de programare foarte placut, expresiv si flexibil. El se învata usor, este important si faptul ca odata cu cresterea experientei programistului el nu-si pierde din calitati. El ofera numai constructii simple si consecutive a fluxului de control: verificari, cicluri, grupari: struct, unit, clase; si functii, dar nu si sub-programe.

Iarasi din cauza, ca ”C” reflecta posibilitatile computerelor moderne, programele pe baza lui se dovedesc a fi foarte efeciente, incît nu apare dorinta de a scri programele intr-un oarecare alt limbaj.

Multe din cele mai semnificative idei ale ”C” provin dintr-un limbaj, mult mai vechi, dar înca destul de viu ”bcpl”, elaborat de Martin Richardson. În mod indirect bcpl a influentat C prin limbajul ”B”, scris de Benn Thompson în a. 1970 pentru primul sistem operational ”UNIX” pe IBM PDP-7.

Exista mai multe versiuni a limbajului C, ce se deosebesc prin mici modificari, si mai apoi ”C++”, despre care Bjarne Stroustrup, în cartea sa, spune ca e proiectat în asa fel încît:

– sa fie un C mai bun;

– sa permita stilul de programare prin abstractizarea datelor;

– sa permita stilul de programare orientat pe obiecte;

Si afirma ca C++ permite utilizatorului sa foloseasca stilurile de programare încetatenite sub denumirile de ”programare procedurala” si ”programare modulara”. Ambele sunt suportate mai bine pe baza întroducerii unor extensii la facilitatile existente în C. Astfel C devine subset al limbajului C++ (adesea se obisnueste sa se spuna ca C++ e superset a ”C”-ului). Ceea ce înseamna ca un program scris în C este în acelasi timp si un program scris în C++. În linii mari, acest lucru este adevarat. Compatibilitatea nu este asigurata 100% dar cazurile de incompatibilitate sînt neesentiale si pot fi usor eliminate la programe concrete.

Plastic vorbind, putem afirma ca limbajul C++ este un ”C incrementat” si întelegem prin aceasta ca pe de o parte este un ”C mai bun”, fiind o extensie limbajului C, iar pe de alta parte permite stiluri de programare inpracticabile C: programarea ”prin abstractizarea datelor” si cea ”orientata pe obiecte”.

Descrierea

Programul reprezinta o modalitate moderna si practica de administrare a unei baze de date ce contine informatii despre Elemente Electronice, programul fiind compilat intr-un modul *.exe poate fi utilizat atît în mediul DOS , cît si în mediul Windows 9x/2000/Me/Xp.

Ce este necesar pentru lucrul cu programul?

Este necesar un computer cu: un procesor x86 compatibil cu minimum 33 MHz, de 125 Kb de memorie operativa, si cu nu mai putin de 100 Kb liberi pe disc, o videocarta svga si un monitor color. Acestea sunt cerintele nomimale, ce asigura o viteza normala de lucru a programului.

Ca regula prin intermediul programului se poate crea, încarca, vizualiza, salva, redenumi, modifica o lista continînd o informatie amanuntita despre un Element Electonic (Denumirea; Tipul;Formula de calcul; Capacitatea; Volumul) în sau din fisier, de pe o unitate de stocare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Crearea unui Arhivator si a Unui Dezarhivator.doc