Despre Calculator

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 3115
Mărime: 67.28KB (arhivat)
Publicat de: Teodora Micu
Puncte necesare: 5

Extras din referat

-Bara de titlu :

Bara de titlu : are rolul de afisa titlul aplicatiei ( afisat in partea stanga ) Numele de pe bara de titlu exprima in general numele unei aplicatii asociate ferestrei respective. Este atasat pentru ca utilizatorul sa recunoasca cu usurinta aplicatia careia ii apartine fereastra.

Cu ajutorul ei se poate muta fereastra pe ecranul monitorului . Se fixeaza cursorul grafic asupra ei , se apasa in mod continuu butonul stang al mouse-ului si se deplaseaza cursorul catre pozitia dorita astfel obtinandu-se deplasarea ferestrei. Acest procedeu este intalnit in Windows ( nu numai prin mutarea ferestrelor ) si se numeste Drag and Drop.

Butoanele de comanda :

In partea din dreapta se afla cele trei butoane : - de minimizare - apasarea lui aonduce la asezarea ferestrei pe taskbar. Daca se executa click pe zona respectiva de pe taskbar, fereastra revine la dimensiunile anterioare.

- de maximizare - apasarea lui conduce la maximizarea ferestrei. Dupa maximizare fereastra va ocupa intregul ecran.

- de inchidere a ferestrei - apasarea lui conduce la inchiderea ferestrei. Daca este vorba de fereastra principala a unui program, efectul este de oprire a executarii programului.

- apasarea lui are ca efect aducerea ferestrei la dimensiunea medie. Ferestrele afisate pe ecran pot ocupa intreg ecranul sau pot avea -dimensiune medie. Daca fereastra are dimensiune maxima atunci butonul anterior este inlocuit cu acesta.

Redimensionarea ferestrei :

Dimensiunea medie a ferestrei poate fi modificata de catre utilizator . Se aseaza cursorul grafic intr-un colt al ferestrei si apoi ’’se trage’’ intr-un sens sau altul, tinand apasat butoul stang al mouse-lui.

-Bara de meniuri :

Bara de meniuri : contine numele unor obiecte sau operatii care se executa cu anumite tipuri de obiecte , fiecare dintre acestea avand grupate -serie de suboperatii omogene, in functie de obiectul asupra caruia actioneaza acestea.

In partea din dreapta se afla care constituie -legatura la site-ul Microsoft

-Bara de instrumente :

Bara de instrumente : contine diverse simboluri asociate unor operatii ce se executa cu obiectele vehiculate si care permit utilizatorului selectarea rapida a unui buton in vederea executarii operatiei respective .

- butonul Up

Frame-ul dun dreapta afiseaza continutul unui anume folder. Daca se doreste vizualizarea in cadrul aceluiasi frame , a continutului folderului care il include , se apasa butonul Up aflat pe bara de instrumente(bara de unelte – toolbar)

- butonul Back are ca efect vizualizarea folderului afisat in dreapta la pasul anterior.

- butonul Forward are ca efect vizualizarea folderului care a fost vizualizat inainte de a actiona butonul Back . In cazul in care Back nu a fost apasat, Forward ramane inactiv .

Exista -diferenta mare intre efectele obtinute prin apasarea butoanelor Back ai Up. Daca vizualizam un folder prin selectarea sa cu ajutorul listei arborescente , atunci prin apasarea butonului Up se vizualizeaza continutul folderului parinte, iar prin apasarea butonului Back se vizualizeaza continutul folderului vizitat anterior.

- determina impartirea suprafetei de lucru in doua frameuri , in stanga unde se gaseste structura folderelor si in dreapta unde se gaseste folderul selectat.

Exista 5 posibilitati de vizualizare . Ele pot fi selectate din meniul aplicatiei cu ajutorul optiunii Views - unde se gasesc urmatoarel optinuni : thumbnails, tiles, icons, list si details.

Diferenta dintre small icons si list este data de faptul ca in primul caz icon-urile pot fi aranjate dupa dorinta prin operatia drag and drop.

Vizualizarea cu details asre ca efect faptul ca se afiseaza si extensia fisierelor si spatiul ocupat de acestea.

Tot din Views putem aranja iconurile care marcheaza continutul unui anumit folder intr--ordine convenabila.Astfel putem aranja iconurile dupa nume, tip, spatiu ocupt sau data crearii.

-Bara de adrese :

Bara de adrese: - apare in functie de tipul ferestrei

- in interiorul ei se specifica numele unitatii de disc pe care este memorat fisierul sau programul respectiv , precum si calea de acces la acesta.

Preview document

Despre Calculator - Pagina 1
Despre Calculator - Pagina 2
Despre Calculator - Pagina 3
Despre Calculator - Pagina 4
Despre Calculator - Pagina 5
Despre Calculator - Pagina 6
Despre Calculator - Pagina 7
Despre Calculator - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Despre Calculator.doc

Te-ar putea interesa și

Metode de evidență analitică a cheltuielilor de producție și de calculație a costurilor parțiale - metoda direct - costing

INTRODUCERE “Aşa cum orice legendă conţine în parte un dram de adevăr, şi în istoria contabilităţii îşi poate găsi locul un strop de legendă.”...

Proiectarea și Modelarea Rețelelor de Calculatoare

1. Introducere Reţelele de calculatoare, şi calculatoarele în general sunt folosite pentru comunicare. Pentru a realiza acest simplu fapt,...

Conectarea Memoriei de Tip ROM și RAM la Microprocesor

Scopul lucrării: Elaborarea schemelor structurală şi electrică pentru conectarea memoriei de tip ROM şi RAM la microprocesorul Intel 8086. 1....

Motorul Otto

INTRODUCERE Prezenta lucrare tratează rezolvarea unor programe de loc geometric cu ajutorul animaţiei în Borland Pascal. Lucrarea de faţă este...

Raport la practică tehnologică

Informatii despre intreprindere Acest Internet magazin, propune un bogat asortiment de Notebookuri, Calculatoare pentru casă și calculatoare...

Convertoarele Electrice de Putere

TEMA DE PROIECT. Sa se proiecteze alimentarea unei masini de curent continuu cu excitatie separata care lucreaza in 4 cadrane, avand in: -indus:...

Despre calculatoare și programele sistemelor de operare

!.SCURT ISTORIC DESPRE APARITIA CALCULATOARELOR Un computer (numit si calculator, calculator electronic sau ordinator) este o masina de prelucrat...

Analiză de Securitate Comparativă Windows 2003-2008 Server și Windows XP

Prevenirea accesului neautorizat la date sensibile este esenţial în orice mediu care implică accesul utilizatorilor multiplii la aceleaşi resurse...

Ai nevoie de altceva?