Dezvoltarea Sitului Web

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Dezvoltarea Sitului Web.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dadu,Florin,Alin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

1. Scopul şi obiectivele sitului Web

Evoluţia incredibilă a Internetului din ultimii ani a determinat o adevărată explozie a site-urilor de prezentare de produse, de comandare on-line etc. Acestea s-au dovedit de un real folos persoanelor care nu au timpul necesar de a umbla prin magazine, de a cerceta o anumită piaţă de produse. Prin simpla navigare pe web, se poate localiza magazinul cu produsul dorit, eventual rămânând doar deplasarea pentru a-l achziţiona. După cum se poate oberva, consultarea de produse on-line permite economisirea de timp, evitarea aglomeraţiei din magazine atunci când ne pornim în căutarea obiectului dorit.

Firma Sieraden are ca obiect de activitate comercializarea de bijuterii, ceasuri şi diverse accesorii, având o arie de acoperire geografică destul de extinsă ce cuprinde 7 magazine ce acoperă toate regiunile ţării. Site-ul www.sieraden.com are scopul de a aduce profit firmei cu aceeaşi denumire, printr-o prezentare a produselor într-o manieră atractivă, accesibilă oricărei persoane cu acces la Internet.

În general, piaţa ţintă a site-ului o reprezintă persoanele cu vârste cuprinse între 18-60 ani, cu un venit mediu spre ridicat, preponderent din mediul urban, atât de sex masculin cât şi de sex feminin. Datorită varietăţii produselor, piaţa ţintă se poate structura pe diferite categorii ale acestora, după cum urmează:

• Piaţa ţintă a bijuteriilor din metale preţioase este una selectă, adresându-se în special femeilor cu o vârstă de peste 25 ani, cu venituri cuprinse între 2.500-10.000 RON, din mediul urban;

• Piaţa ţintă a bijuteriilor din metale nepreţioase cuprinde adolescente şi femei, cu vârste cuprinse între 18-40 ani, având un venit de peste 550 RON, din mediul urban;

• Piaţa ţintă a aceeasoriilor se adresează atât femeilor cât şi bărbaţilor, cu vârste între 23-50 ani pentru femei şi 33-55 ani pentru bărbaţi. Venitul se încadrează în intervalul 1.000-7.000 RON, din mediul urban;

• Piaţa ţintă a ceasurilor se caracterizează astfel: sex masculin şi feminin, cu vârste de peste 30 ani, cu venituri între 3.000-10.000, mediul urban.

Scopul site-ului este cel de promovare a imaginii firmei, de prezentare a produselor de înaltă calitate şi unice în România. Se urmăreşte aducerea acestora în atenţia publicului prin expunerea lor la diverse evenimente mondene, dar şi prin încurajarea personalităţilor de a purta produsele nostre în anumite împrejurări.

Obiectivele pe care ni le propunem spre realizare sunt cu preponderenţă obiective de comunicare, dar şi obiectivele de bussines. Aceste obiective au menirea de a produce o schimbare a comportamentului, a atitudinilor, a opiniilor sau informarea cu privire la produs, a pieţei ţintă (consumatorii pontenţiali, inclusiv clienţii existenţi).

Obiectivele de comunicare includ:

• Obiective de informare - presupun creşterea gradului de informare asupra produselor firmei Sieraden în rândul pieţei ţintă, ce au ca rezultat consolidarea imaginii firmei.

• Obiectivele de motivare sunt reprezentate de creşterea numărului de vizitatori, care la căutarea de bijuterii vor afla de firma noastră.

Obiectivele de business constau în creşterea vânzărilor la sediul firmei. Alte obiective urmărite sunt: aflarea părerilor şi a noilor cerinţe ale vizitatorilor prin monitorizarea comentariilor lăsate, luarea de decizii privind mărirea numărului de produse comercializate sau includerea de noi produse prin consultarea frecvenţei de vizitare a unor pagini şi a comentariilor aferente. Sub o formă mult mai concisă, urmărim:

- site-ul să fie diponibil online începând cu data de 1 iunie 2009;

- site-ul să nu prezinte probleme cauzate de tehnologiile utilizate de noi, să corespundă browser-ului folosit de vizitator;

- orice vizitator trebuie să poată găsi produsul dorit în mai puţin de trei minute.

Informaţiile de pe site pun în evidenţă produsele prezentate, urmărindu-se astfel asocierea imaginii firmei cu produsele de calitate superioară oferite. Site-ul este conţine 9 pagini fizice principale, iar bara de navigare, situată în partea stângă a paginii, conţine următoarele elemente : Acasă, Produse, Promoţii, Evenimente, Monden, Magazine, Special, Despre noi, Contact.

Scopul primei pagini este de a introduce utilizatorul în lumea stilată a bijuteriilor Sieraden, aspect realizat print-o imagine sugestivă. În pagina cu produse acestea sunt grupate pe categorii: bijuterii, din materiale preţioase sau nepreţioase, ceasuri şi accesorii pentru femei şi pentru bărbaţi pentru toate fiind prezente informaţii relavante şi imagine.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Sitului Web.doc

Alte informatii

Dezvoltarea Sitului Web Www.Sieraden.Com