Echipamente Informatice in Constructii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Echipamente Informatice in Constructii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Tehnici de scanare tridimensionala

Generalitati

Scanarea Laser 3D terestriala este ideala pentru utilizarea în şantiere.

Asigură înregistrarea săpăturilor pentru fundaţie , cofraje şi construcţii complete în model 3D – complet , rapid şi ieftin.

Calcularea precisă a dimensiunilor şi volumelor face precisă efectuarea unei variante simple de comparaţie cu ajutorul datelor de tip CAD.

Opţiunile sunt completate chiar şi de documentaţia 3D fotografică.

Cu nivelul ridicat de precizie al Scanarii laser 3D, dispozitivul asistă şefii de şantier, companiile de construcţii şi subcontractarii asigurând un nivel ridicat de calitate.

De exemplu, în verificarea preciziei poziţiei precise a elementelor de faţadă cât şi a formelor neregulate deosebit de complexe în cazul elementelor de cofrare în construcţii, în poziţionarea de sprijin structural sensibile şi în numeroase alte aplicaţii.

Controlul calităţii cu ajutorul scanarii laser 3D asigură ca totul merge perfect in construcţie şi se pot lua contramăsuri daca se observă un defect.

Aceasta ajută la reducerea costurilor şi crearea unor mari certitudini legale , de exemplu cu privire la întârzieri şi replanificări.

Cu scanarea laser 3D este mai uşor să se furnizeze dovezi că lucrarea a fost executată correct , în mod special în cazul inspecţiei finale când se asigură o variantă simplă şi precisă de comparaţie.

Scanarea laser 3D sprijină de asemenea lucrările efectuate deasupra cofrajului şi în această problemă doar valorile precise poate asigura calitatea execuţiei.

Folosind cele mai noi instrumente dedicate scanarii laser care colecteza milioane de masuratori in spatiul tridimensional obtinand nori de puncte.

Rezultatul il reprezinta o reprezentare digitala 3D a unui obiect/subiect care este livrat rapid, eficient si precis.

Accesul in timp real la aceste date ofera informatii relevante, iar prin aplicarea tehnicilor de post procesare poate fi obtinuta baza extragerii desenelor 2D si a modelelor 3D.

Tehnologia scănării laser se numără printre cele mai recente metode de colectare a geodatelor. Are aplicabilitate mai ales în domeniile în care se folosesc date 3D cu precizie ridicată.

Principiul scanării laser pe scurt este următorul: se trimite un fascicul laser care măsoară distanţa de la sursă la suprafaţa sau obiectul cercetat. În acelaşi timp, se înregistrează şi direcţia. Prin evaluarea parametrilor se obţin informaţii despre un anumit obiect de pe suprafaţa terestră. Dispozitivul laser poate fi amplasat static pe pământ (scanare laser terestră) sau într-un avion sau elicopter (scanare laser aeriană).

Pentru aplicaţii speciale, scanarele laser pot fi amplasate într-un vehicul.

Produsul principal al scanării laser este un set de coordonate 3D ale punctelor reflectate - "nor de puncte".

Cu ajutorul procedurilor automate, semi-automate şi manuale, aceste puncte sunt clasificate prin procesări ulterioare. În unele cazuri, poate fi folosită informaţia intensităţii reflexiei, eventual culoarea reală a fiecărei reflexii (în cazul achiziţiilor simultane a imaginilor digitale ale obiectelor este posibilă colorarea "norului" cu ajutorul acestor fotografii).

Rezultatul final al prelucrării datelor scanate laser, poate fi, spre exemplu, un model foarte detaliat al terenului sau al suprafeţei sub forma unui model de triangulaţie sau un model vector 3D general.

Versatilitatea scanarii laser combinata cu abilitatea de a manipula medii complexe conduce la livrarea unor masuratori precise pentru o gama variata de aplicatii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Echipamente Informatice in Constructii.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA Facultatea de Mecanica