Elemente Arhitecturale Specifice IBM pentru Cloud Computing

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Elemente Arhitecturale Specifice IBM pentru Cloud Computing.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Cloud Computing

Cloud Computing:

– Nou model de consum şi de livrare

– Optimizat pentru scalabilitate masivă, furnizarea de servicii,, …

– Model centralizat, modele hibride de achiziţie de servicii

– Suportă număr imens de dispozitive mobile şi senzori

– Arhitectură bazată pe tehnologie Internet

La fel cum introducerea modelului Client / Server a afectat aproape tot ceea ce am făcut în IT (operare IT, dezvoltare de aplicaţii, ...), Cloud Computing are un impact sever asupra industriei IT.

Cloud Computing va transforma industria tehnologiei informaţiei (IT) ... va schimba profund modul de lucru al oamenilor şi cum societăţile îşi vor desfăşura activitatea.

Pur şi simplu, cloud computing este un nou serviciu model livrare şi consum cu caracteristici de cerere privind serviciul propriu de consumul prin intermediul serviciilor de acces la reţea omniprezent, furnizarea de servicii peste piscine elastic locaţie de resurse independent care se poate dezvolta rapid sau micşora pe baza cererii, precum şi o modelare flexibilă de stabilire a preţurilor la taxa de utilizare.

Din perspectiva furnizorului Cloud:

- Resurse virtualizate

- Nivel mare de automatizare

- Simplizat şi standardizat

- Elastic scalabil (sus/jos)

- Aproape de zero costurile incrementale

Din perspectiva utilizatorului Cloud:

- Uşor de a consuma

- Pata per utilizare

- Oferte standardizate

- Rapid livrat

Straturile ce formează Cloud Computing:

Infrastructure-as-a-Service:

Shared virtualized, dynamic provisioning

Servers, Networking, Data Center Fabric, Storage

Platform-as-a-Service:

Database & Development Tooling

Middleware, Web 2.0 Application, Runtime, Java Runtime

Application-as-a-Service:

Financials & Industry Applications

Collaboration, CRM/ERP/HR

Business Process-as-a-Service:

Industry-specific Processes & Business Travel

Employee Benefits Mgmt., Procurement

Caracteristicile modelului Cloud Computing IT livrare sunt:

1) Bazat pe serviciu

2) Scalabil şi elastic

3) Disponibil

4) Măsurat prin utilizarea

5) Bazat pe Internet

Datorită virtualizării, a standardizării şi a automatizării se obţine o redurece a costului şi o creştere a flexibilităţii.

Cloud Computing - Arhitectură de referinţă

Ce este o arhitectură de referinţă?

O arhitectură de referinţă (AR) oferă un plan de a-fi-model cu un scop bine definit, condiţiile pe care le îndeplineşte, şi ce decizii arhitecturale realizează. Prin livrarea de cele mai bune practici într-un mod standardizat, metodic, o arhitectură de referinţă asigură consistenţă şi calitate pe întregul proces de dezvoltare şi de livrare a proiectelor. Acesta constă într-un set de modele formale Unified Method Framework, definind cerinţele, aspectele funcţionale şi operaţionale.

Ce este arhitectură de referinţă IBM Cloud Computing?

Este un sistem modular cross-IBM cadru care să permită să înţeleagă modul în care diferitele elemente într-un mediu nor se referă la fiecare alte. De asemenea, permite să drill-down pe fiecare element (de exemplu, CCMP) care alcătuiesc AR CC.

Care este cea mai Comună Platformă Cloud de Management Arhitectură de Referinţă – CCMP RA?

Este o cross-IBM efort pentru ca o arhitectură de referinţă permiţând o economie nor prin optimizarea resurselor şi de utilizare a forţei de muncă, şi livrând fundamentele nor ale managementul infrastructurii şi pentru nori privaţi şi publici.

CC şi CCMP RA servesc ca o bază pentru :

• CCMP implementare pentru “the IBM cloud”

• IBM Smart Business Development and Test on the IBM cloud

• IBM Smart Business Development and Test Cloud şi proiectele private cloud ale clienţilor

• Implementarea referinţei Test Cloud a fost realizată de Cloud Center of Excellence

• …şi multe altele.

Arhitectura de referinţă cloud descrisă în Figură arată separarea îngrijorărilor între solicitant de servicii, furnizorul de servicii şi creatorul de servicii, şi arată capacităţile necesare pentru a livra diferite tipuri de servicii cloud – infrastructură, platformă şi aplicaţii.

Se defineşte o platformă comună de gestionare a cloud-ului care livrează sistemul suport business şi sistemul suport operaţional necesare pentru a livra diferitele tipuri de servicii cloud. Gradul de sofisticare al capacităţii BSS şi OSS depind de nivelul de caracteristicile necesare pentru a livra servicii de cloud. De exemplu, pentru a sprijini modele flexibile de stabilire a preţurilor, un furnizor de servicii cloud public ar avea nevoie de toate capacităţile BSS, împreună cu capacitatea de OSS de măsurare. Pe de altă parte, o întreprindere care are mecanisme de chargeback în loc, vor avea nevoie de capacitatea de facturare a BSS, împreună cu capacitatea de OSS de măsurare.

Cerinţele de afaceri conduc ofertelor de servicii cloud, şi prezinta gama de oferte, care sunt necesare pentru a sprijini cerinţele diferite, incluzând clienţii care folosesc cloud computing pentru a suplimenta IT tradiţionale. Reţineţi că arhitectura cloud-ului va avea nevoie de o capacitate consistentă pentru a monitoriza şi controla componente eterogene şi IT tradiţionale şi cloud. În plus, cu sarcini de lucru diferite slab cuplate în curs de dezvoltare, arhitectura cloud-ului va trebui să ofere sprijin pentru oferte volumului de muncă concentrat, inclusiv analiză, dezvoltare/testare de aplicaţii, şi de colaborare/servicii de e-mail.

Fisiere in arhiva (1):

  • Elemente Arhitecturale Specifice IBM pentru Cloud Computing.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA “POLITEHNICA” DIN TIMIŞOARA Facultatea de Automatică şi Calculatoare