Factorii ce Determina Implementarea Sistemelor EDI

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Factorii ce Determina Implementarea Sistemelor EDI.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Schimbul electronic de date (Electronic Data Interchange - EDI) ofera societatilor comerciale posibilitatea sa schimbe documente de afaceri într-o forma standard, utilizând mijloace electronice pentru prelucrarea si transmiterea acestora.

Societatile comerciale folosesc retele speciale dedicate transferului electronic de date.

Din anii 1960 când a aparut schimbul electronic de date (considerat stramosul comertului electronic) capata un interes tot mai mare din partea consumatorilor (individuali cât si societati comerciale) mai ales ca tehnologiile avansate, cresterea accesibilitatii la internet face tot mai usor acest proces.

Prin internet, prin comert electronic aducem magazinele virtuale la noi acasa si putem realiza o vânzare / cumparare de produse si servicii.

Internetul are o acoperire globala si este prin excelenta descentralizat.

Cele mai noi realizari tehnologice legate de Internet (rata de transmisie a datelor, asigurarea a protectiei datelor, cresterea disponibilitatii si a accesibilitatii, interfata multimedia evoluata etc.) fac internetul tot mai atractiv.

Numarul utilizatorilor finali se mareste, retelele regionale si individuale cresc, în mare parte totul se bazeaza pe infrastructurile retelelor de comunicatii, pe infrastructurile de baza ale economiei globale.

Comertul electronic este un concept integrativ ce desemneaza o gama larga de servicii suport pentru procesele de afaceri:

- posta electronica interorganizatii, cataloage electronice,

sisteme suport pentru comertul cu marfuri si servicii;

- sisteme suport pentru preluare de comenzi, logistica si

tranzactii;

- sisteme de raportare statistica si informatii pentru

management.

Fisiere in arhiva (1):

  • Factorii ce Determina Implementarea Sistemelor EDI.doc

Alte informatii

tehnologiile Web - strategii