Fereastra Explorer

Imagine preview
(5/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Fereastra Explorer.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Fiecare program pe care-l rulǎm are propria lui fereastră, pe care o putem redimensiona, deplasa, mǎri sau micşora în interiorul mediului Windows. În concluzie, fereastra este conceputǎ pentru a cuprinde informaţiile în multele ei celule. Ferestrele reprezintă nişte spaţii de o versatilitate incredibilă.

Windows Explorer este o formă de prezentare puţin mai complicată a fişierelor şi dosarelor din calculator. Pe de o parte, există o listă a tuturor unităţilor de disc şi folderelor din calculator şi din reţea, iar pe de alta, există o listă a fişierelor din cadrul folderului specificat. Dacă executăm clic pe unul dintre ele, se vor afişa în partea dreaptă a ferestrei conţinutul acestora. Putem derula în sus şi în jos lista ramificată din partea stângă. Executăm clic pe semnul pentru a vedea mai multe amănunte referitoare la elementul selectat. Executăm clic pe semnul pentru a elimina toate aceste detalii, după ce am aflat ceea ce ne interesează.

Bara de titlu – fiecare fereastră are propria ei denumire. Astfel, bara de titlu afişeazǎ numele unităţii de disc sau folder (director) pe care-l rulǎm.

- Windows Explorer afişează conţinutul unităţii de disc sau al folderului selectat în cadrul barei de titlu în partea stângă asociat unei pictograme respective. Pe măsură ce alegem alte elemente, conţinutul lor din bara de titlu se va schimba.

Butonul minimize – (micşorează), îl folosim pentru a păstra programul din fereastră rulând, în timp ce urmele trecerii sale au fost şterse de pe suprafaţa de lucru. Butonul are acelaşi efect ca împachetarea întregului conţinut al ferestrei în butonul corespunzător de pe bara de lucru. Când avem nevoie din nou de fereastră, executăm clic pe buton.

Butonul maximize – (măreşte la maxim), executăm clic pe el pentru a determina fereastra să se extindă la dimensiunile ei maxime, acoperind tot ce există pe ecran, mai puţin bara de lucrări. După ce fereastra este mărită, butonul devine butonul restore.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fereastra Explorer.doc

Alte informatii

Descrierea Ferestrei Explorer.