Fundamente Grafice in Visual Basic

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Fundamente Grafice in Visual Basic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 28 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Tataram Monica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

Elementele grafice in Visual Basic se impart in trei categorii: cele care afiseaza elemente grafice deja existente, care deseneaza noi elemente si cele care folosesc elementele grafice in design-ul formei. Formele, casetele de imagini, butoanele si documentele utilizatorului si controalele de imagini, toate pot afisa obiecte grafice. Deasemenea, si casetele check, butoanele de optiuni si comenzi au o proprietate pentru imagini si pot afisa ilustratii existente.

Putem crea noi elemente grafice desenand cu ajutorul controalelor Line si Shape pe forme, pe controale si documente ale utilizatorului, casete de imagini, etc.

1. O privire de ansamblu asupra elementelor grafice

Daca vrem sa schimbam o imagine in timpul rularii programului putem folosi functia LoadPicture.

Formele si casetele de imagini detin operatii grafice mai complexe decat controlul de imagine. Controlul de imagine poate afisa elemente deja existente, dar nu poate folosi metode grafice pentru a crea noi imagini.

2. Culori

Culorile afecteaza felul in care oamenii reactioneaza la vederea elementelor de pe ecran. De exemplu: rosul reprezinta de obicei un pericol sau un avertisment. Daca un mesaj de avertizare este scris cu rosu, iar restul textului apare negru atunci ochii utilizatorului se vor focaliza asupra avertismentului. Culorile pot fi un puternic agent in crearea unei interfete frumoase si eficiente. Deasemenea folosirea cu grija a culorilor pot duce la o mai buna intelegere si incantare a utilizatorului.

Fiecare culoare are un cod hexadecimal.pentru a gasi codul unei anumite culori avem la dispozitie diferite metode. Paleta de culori ajuta la fixarea unei anumite culori pe design-ul formei. Ea mai contine o “mini-paleta” pa care o poti folosi pentru o alegere mai rapida a unei culori obisnuite.

Culorile unui obiect se pot schimba in timpul unei executii. Functiile RGB si QBColor asigura setarile necesare pentru proprietatile BackColor si ForeColor si deasemenea poti specifica numerele hexadecimale direct sau folosind constantele definite in biblioteca de obiecte.

Incepand cu versiunea 2.0, Visual Basic suporta o paleta cu 256 de culori, ceea ce imbunatateste in mod considerabil calitatea imaginii. Visual Basic utilizeaza trei tipuri de palete

- RAINBOW.DIB – culori standard

- PASTEL.DIB – culori luminoase, cu mai multe nuante de albastru

- BRIGHT.DIB – culori stralucitoare

De retinut ca exista multe palete de culori care concureaza pentru prioritate. Mai mult de 16 milioane de culori sunt posibile, dar numai 256 pot fi afisate oricand. Fereastra asupra careia se afla focusul detine in general prioritatea, deci culorile ei sunt mai aprinse. Alte ferestre pot arata mai ciudat colorate daca nu detin focusul.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamente Grafice in Visual Basic.doc

Alte informatii

despre elementele grafice in Visual Basic