Hard-Diskul

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 10319
Mărime: 3.58MB (arhivat)
Cost: 5 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Vasiliu

Cuprins

HDD-urile ataca universal mobilitatii -pag 5

HDD in ani ’50 -pag 7

Principiile Hard-Disk-ului -pag 8

Banda magnetica impotriva hard-disk-ului -pag 8

Capacitate si performanta -pag 9

In interiorul cutiei paralelipipedice -pag 9

Interiorul: Platanele si capetele de citire -pag 11

Stocarea datelor -pag 12

Conectarea HDD -pag 13

Cum si pentru ce se partitioneaza un HDD -pag 13

Verificarea integritati fizice a HDD-urilor sub linux -pag 16

Spatiu pentru gigabitii din computer -pag 18

Parametrii de testare -pag 20

Cum am testat -pag 21

S-ATA -pag 22

Western Digital -pag 22

Raptor-WD 740 GB -pag 22

Caviar SE-WD2500JD -pag 22

Samsung -pag 23

Samsung SP1614C -pag 24

Samsung SP1213C -pag 24

Maxtor -pag 25

Diamond MAXPLUS96Y120MO -pag 25

MAXLlinePlus II 7Y250MO -pag 25

Hitachi -pag 26

Hitachi HDS722512VLSA80 -pag 26

Hitachi HDS722512VLSA80 -pag 26

P-ATA -pag 27

WESTERN DIGITAL -pag 27

CaviarSE-WD1600JB,WD2000JB -pag 27

Samsung -pag 27

Samsung SP1614N -pag 27

Samsung SP1203N -pag 27

Seagate -pag 28

ST 380011A -pag 28

Maxtor -pag 28

6Y160PO,6Y120PO,6B200PO -pag 28

TEHNOLOGIE -pag 30

Tehnologia Travan -pag 30

Maxtor -pag 31

Telefon cu HDD de 4GB de la Nokia -pag 32

Fujitsu intra pe piata HDD-urilor cu HDD de mici dimensiuni -pag 32

HDD extern Freecom MediaPlayer-3,80GB,Silver

Divx/MP3 Playback pe TV/HiFi -pag 34

LG prezinta un nou Super Multi HDD Recorder -pag 34

HDD-uri de 160 GB pentru notebook -pag 35

HDD-uri mai dense de la Hitachi -pag 37

Toshiba cel mai mic HDD din lume -pag 38

Un notebook care-si protejeaza HDD-ul la socuri -pag 39

Extras din document

Argument

HDD este o componenta de baza fara de care calculatorul nu ar putea functiona. Daca la inceput HDD-ul era de dimensiuni mari si spatiul de stocare si viteza mica, astazi este de dimensiuni mici si spatiul de stocare si viteza mult mai mari.Acest lucru arata ca tehnologia a evoluat intr-un ritm accelerat in ultimii ani.

Are un interior alcătuit din nişte componente pe cât de simple pe atât de precise cum ar fi platanele si bratul care susţine capul de citire/scriere situate intr-o cutie paralelipipedică de aluminiu, pe o parte având “controlorii” electronici care controlează mecanismul de citire/scriere şi motorul care învârte platanul.

Stocheaza multa informatie intr-o forma relativ permanenta (chiar si fara a fi conectata la o sursa de current ) pe un spatiu fizic mic care sunt dispuse pe arcuri de cerc.

Este multi functional el putand fi gasit si in unele video recordere precum si in telefonele mobile cum sunt cele de la firma NOKIA care au un HDD de 4GB.

Disk-ul este impresionant prin capacitatea lui de rotire la viteze foarte mari (3600, 7200, 10000, chiar 15000 rotaţii-min) ceea ce înseamnă o viteză între capul de citire şi disk de aproximat 300 km/h , banda se misca cu o vitez de aproximativ 5 cm/sec.

Toate aceste performante fizice ma atrag la aceasta componenta si de aceea am ales HDD ca tema pentru acest atestat

Hard-disk-ul

Aproape orice calculator personal şi server din ziua de azi conţine unul sau mai multe dispozitive hard-disk. Fiecare supercalculator este conectat la chiar sute de hard-diskuri. Mai nou se găsesc chiar şi Video Recordere sau camere video care folosesc hard-diskul ca mediu de stocare în locul benzii magnetice. Miliardele de hard-diskuri fac un singur lucru, însă foarte bine. Ele depozitează informaţia digitală într-o formă relativ permanentă, astfel calculatorul are capabilitatea de a deţine în memorie informaţia chiar şi nealimentat la o sursă de curent.

HDD-urile atacă universul mobilităţii

Hard disk drive-ul (HDD), cunoscut mai ales ca dispozitiv de stocare pentru computerele personale, este din ce în ce mai redus ca dimensiuni, însă cu o capacitate de stocare mai mare ca niciodată. Iar această direcţie reprezintă o afacere în continuă creştere pentru industria mobilă.

Inovaţiile producătorilor de HDD-uri, cum ar fi Toshiba, Hitachi, Seagate Technology şi alţii, au făcut această industrie să avanseze de 2 ori mai rapid, comparativ cu industria procesoarelor. Conform legii lui Moore, industria semiconductorilor este capabilă să plaseze de 2 ori mai mulţi tranzistori pe un circuit integrat la fiecare 2 ani.

Noile HDD-uri sunt folosite acum pe scară largă, începând de la player-ele MP3, cum ar fi cel dezvoltat de către Apple Computer Inc., iPod, şi până la video recorderele personale, cum ar fi TiVo, care oferă posibilitatea înregistrării programelor TV.

“Computerul personal nu a devenit plictisitor, însă am ajuns în punctul in care produsele electronice de larg consum folosesc aceste dispozitive de stocare”, afirmă Dave Reinsel, director de cercetare globală în cadrul companiei IDC.

Compania de cercetare a pieţei Trend Focus se aşteaptă ca livrările de HDD-uri către producătorii de produse electronice de larg consum, cum ar fi Sony, Hewlett-Packard şi multe alte companii, să se tripleze, ajungând până la 55 milioane unităţi în 2006, comparativ cu estimările de anul trecut, ce se ridicau la numai 17 milioane de unităţi.

Mediile de stocare au străbătut o cale lungă de la lansarea pe piaţă de către IBM, în 1956, a primului dispozitiv de acest gen, modelul IBM 305 RAMAC, care folosea 50 de discuri de 61 cm pentru stocarea a 5 Mb de date - echivalentul a 2500 de pagini de informaţie scrisă. Pe atunci, costa 35.000 USD închirierea pe un an a unui astfel de dispozitiv. Cel mai mare HDD la ora actuală, din punct de vedere al capacităţii de stocare, poate înmagazina 320 GB de date, dispunând de 4 platane de 8.9 cm. Surse din industrie afirmă că succesul de care se bucură player-ul iPod, care a fost vândut în peste 2 milioane de unităţi de la lansarea sa, se datorează minusculelor HDD-uri produse de către Toshiba, ele reprezentând componenta de bază a acestuia.

Pe măsură ce tot mai multe mijloace de stocare se digitalizează, HDD-urile pot ajunge aproape oriunde. Există, bineînţeles, o potenţială rivalitate cu chip-urile de memorie flash, care nu conţin componente în mişcare. Dar memoria flash nu poate stoca la fel de multe date precum HDD-ul, costurile de producţie a acesteia fiind mult mai mari, afirmă analiştii. “Odată ce ai pus un HDD într-un produs, acesta schimbă complet capabilităţile produsului respectiv, cât şi uşurinţa în utilizare”, susţine Amy Dalphy, marketing manager în cadrul Toshiba SDD.

Preview document

Hard-Diskul - Pagina 1
Hard-Diskul - Pagina 2
Hard-Diskul - Pagina 3
Hard-Diskul - Pagina 4
Hard-Diskul - Pagina 5
Hard-Diskul - Pagina 6
Hard-Diskul - Pagina 7
Hard-Diskul - Pagina 8
Hard-Diskul - Pagina 9
Hard-Diskul - Pagina 10
Hard-Diskul - Pagina 11
Hard-Diskul - Pagina 12
Hard-Diskul - Pagina 13
Hard-Diskul - Pagina 14
Hard-Diskul - Pagina 15
Hard-Diskul - Pagina 16
Hard-Diskul - Pagina 17
Hard-Diskul - Pagina 18
Hard-Diskul - Pagina 19
Hard-Diskul - Pagina 20
Hard-Diskul - Pagina 21
Hard-Diskul - Pagina 22
Hard-Diskul - Pagina 23
Hard-Diskul - Pagina 24
Hard-Diskul - Pagina 25
Hard-Diskul - Pagina 26
Hard-Diskul - Pagina 27
Hard-Diskul - Pagina 28
Hard-Diskul - Pagina 29
Hard-Diskul - Pagina 30
Hard-Diskul - Pagina 31
Hard-Diskul - Pagina 32
Hard-Diskul - Pagina 33
Hard-Diskul - Pagina 34
Hard-Diskul - Pagina 35
Hard-Diskul - Pagina 36
Hard-Diskul - Pagina 37
Hard-Diskul - Pagina 38
Hard-Diskul - Pagina 39
Hard-Diskul - Pagina 40
Hard-Diskul - Pagina 41

Conținut arhivă zip

  • Hard-Diskul.doc

Alții au mai descărcat și

Placa de Baza

Placa de baza 1. Istoria si arhitectura placilor de baza Lucrarea are un caracter general, de introducere in arhitectura sistemului de calcul cel...

Componente Hardware - Placi Video

Prezentare generala Acceleratorul grafic, componenta esentiala a unui computer personal, cel responsabil pentru redarea pe monitor a imaginilor 2D...

Unitatea de Hard-Disc

UNITATEA DE HARD-DISC Unitatea de hard-disc este pentru utilizatori o parte foarte importanta a unui sistem de calcul. O unitate de hard-disc este...

Dispozitive Portabile

1. Laptopul 1.1 Scurt istoric al laptop-ului Secolul XX a fost secolulul care a adus un salt tehnologic uriaş. Acest progres tehnologic a fost...

World Wide Web

Web-ul (World Wide Web sau WWW – pânza de păianjen mondială) este unul dintre cele mai interesante servicii oferite de reţeaua Internet, fiind...

Hard Disk-ul

Hard-diskul sau discul dur (hard-disk, hard drive, hard-disk drive sau HDD) este un dispozitiv electronic-mecanic pentru stocarea non-volatilă a...

Hard-Disk-ul

Principiile hard-disk-ului Hard-disk-urile au fost inventate în anii 1950. La început aveau ca marime pâna la 20 inch în diametru si puteau...

Hard Disk-ul

ARGUMENT Pentru majoritatea utilizatorilor, unitatea de hard disc este partea cea mai importantă, dar şi cea mai misterioasă, a unui sistem de...

Ai nevoie de altceva?