Imprimanta Matriciala

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Imprimanta Matriciala.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

Conţinut 3
Argument 4
I.Imprimanta.Noţiuni generale 5
II.Imprimanta matricială 6
II.1. Calitatea tipăririi matriceale 8
II.2.Modul de funcţionare al imprimantelor matriciale cu impact 9
III.Avantajele şi dezavantajele unei imprimante matriciale 13
IV.Găsirea şi instalarea driverelor si a imprimantei 14
IV.1 Pentru a instala sau a actualiza drivere de imprimantă utilizând folderul Imprimante 15
IV.2 Pentru a descărca și a instala drivere de imprimantă de pe un site Web al producătorului 16
IV.3Găsirea site-ului Web al producătorului imprimantei 16

Extras din document

Argument

În zilele noastre informatica este un domeniu in plină ascensiune pe piaţă. Creşterea volumului de informaţii a impus utilizarea tehnicii electronice de calcul in orice domeniu, iar imprimantele sunt necesare in toate activităţile. Ele convertesc datele electronice dintr-un calculator într-un text tipărit care poate fi citit şi în grafica desenată pe hârtie. Astăzi pe piaţă se afla sute de imprimante şi ele diferă în funcţie de modul de tipărire, calitatea tipăririi, consumabile şi de ce nu preţul.

În prezent, imprimantele se împart în trei mari categorii: prima categorie este reprezentată de imprimantele matriceale, la care imprimarea se face prin impactul acelor capului de imprimare cu o bandă cu tuş. Aceasta metoda de imprimare este folosită pe scara largă acolo unde este necesară obţinerea unei copii a materialului tipărit (de exemplu, facturile de la magazine).

A doua categorie este formată din imprimantele cu jet de cerneală, care au la bază protecţia picăturilor infime de cerneală de hârtie. În această categorie intră şi imprimantele foto. Dintre acestea, unele nu sunt direct dependente de prezenţa unui calculator si pot imprima poze direct de pe cardul de memorie al unui aparat foto digital. A treia categorie este reprezentată de imprimantele laser. La acestea, o raza de laser magnetizează tamburul, care atrage astfel selectiv particulele de toner.

Pe lângă aceste trei mari categorii trebuie amintite si multifuncţionalele. Acestea sunt mai nou cunoscute şi sub numele de “All in One”. Un astfel de aparat înglobează în aceeaşi carcasă o imprimantă (cel mai adesea inkjet sau laser), un scaner şi uneori şi un telefon. De aceea, multifuncţionalele înglobează multe funcţii, ca de exemplu, imprimarea, scanarea, copierea, şi trimiterea / primirea de faxuri.

Imprimantele matriceale pot fi considerate “strămoasele” celor moderne. Aceste imprimante, numite si imprimante de impact, funcţionează similar maşinilor de scris(adică mecanic). În locul carului cu caractere prezent pe orice masină de scris, imprimanta matriceală foloseşte o matrice cu ace (de unde şi numele). Imprimarea se produce prin lovire acestor ace de o banda impregnată cu tuş. Calitatea rezultată în urma acestui procedeu nu este una foarte ridicată, dar numai aceste imprimante pot fi folosite pentru printuri pe hârtie autocopiativă sau pe hârtii speciale cu mai multe sraturi (ca de exemplu facturile fiscale). Aceste operaţiuni nu pot fi realizate de imprimante cu jet de cerneală sau laser.

I. IMPRIMANTA. NOŢIUNI GENERALE

IMPRIMANTA - este dispozitivul care afişează informaţiile din calculator pe suport de hârtie.

Principalele caracteristici ale unei imprimante sunt viteza de tipărire (in pagini pe minut) şi rezoluţia.

TIPURI DE IMPRIMANTE:

1.Imprimantele matriciale folosesc ace subţiri care bat într-o panglică impregnată cu

cerneală pentru a tipări imaginea pe hârtie.

2. Imprimantele cu jet de cerneală aruncă mici picături de cerneală pe hârtie şi compun imaginea de tipărit.

3. Imprimantele cu laser realizează tipărituri de cea mai bună calitate, dar sunt mult mai scumpe.

PARAMETRII IMPRIMANTEI

1. DPI-ul reprezintă calitatea tipăriturii

2. Paginile pe minut (ppm) reprezintă viteza de imprimare

3. Tipul hârtiei folosite

Fisiere in arhiva (1):

  • Imprimanta Matriciala.doc