Imprimante - Plotere

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Imprimante - Plotere.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Petre Ionut

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Calculatoare, Electronica

Extras din document

Imprimanta

Generalitati

Unele imprimante sunt create pentru a avea o viaţa scurtă. În cele mai multe cazuri, ele sunt de unică folosinţă. În general este mai economic să cheltui mai mult pe o imprimantă durabilă. Este mai economic să dai 200$ pe o imprimantă care poate funcţiona 5 ani decât să dai 50$ anual pentru a înlocui o imprimantă uzată sau stricată.

De obicei, pentru a imprima negru adevărat, cele mai multe imprimante cu jet de cerneală au nevoie de un cartuş negru separat Cele mai bune imprimante cu jet de cerneală sunt cele care au cartuşe separate pentru fiecare culoare. Este mult mai ieftină înlocuirea culorii decât a cartuşului. Înlocuirea cartuşului unei imprimante cu laser este mult mai scumpă decât înlocuirea cartuşului unei imprimante cu jet de cerneală, dar imprimarea cu laser costă mai puţin per pagină.

Pentru a instala cartusele cu cerneala, unitatile pentru toner, si panglicile urmariti specificatiile fabricantului. Unele imprimante cu jet de cerneala trebuie sa fie pornite pentru a fi posibila instalarea cartuselor.

Materiale consumabile utilizate la tiparire

Termenul de rezolutie se foloseste pentru a descrie precizia si claritatea imaginii tiparite. Toate tehnologiile de tiparire creeaza imagini prin insusirea pe pagina a unor puncte. Dimensiunea si numarul acestor puncte determina rezolutia imprimantei si calitatea imprimarii.De obicei, rezolutia este exprimata in puncte( dots per inch- dpi) Aceasta masura se refera la numarul de puncte distincte pe care imprimanta le poate produce intr- o linie dreapta lunga de un inch.

Majoritatea imprimantelor functioneaza la aceeasi rezolutie atat pe verticala cat si pe orizontala, deci o specificatie de tipul 1200 dpi inseamna 1200 x 1200 puncte pe inch patrat. Exista insa unele imprimante care prezinta rezolutii diferite pe fiecare directie, precum o imprimanta foto cu o rezolutie de 720 x 2880 dpi.

Viteza imprimarii este legata strict de tehnologia imprimarii folosite astfel imprimantele laser au o viteza mai mare decat imprimantele cu jet de cerneala,iar imprimantele cu jet de cerneala au o viteza mai mare decat cele matriceale. Imprimantele laser au o viteza de tiparire mai mare fiinca ele creeaza imaginea electrostatica a unei pagini intregi, in timp ce imprimantele cu jet de cerneala imprima caracterele pe rand, asemenea celor matriceale, dar intr- un ritm mai alert.

Disponibilitatea consumabilelor are un rol important. Multi producatori vand imprimantele la preturi ridicol de mici, dar isi recupereaza investitia din vanzarea consumabilelor, pe care numai ei le pot furniza, la preturi exorbitante.

Imprimantele contin cipuri de memorie ca si PC-urile, iar imprimantele cu laser si cu jet de cerneala au de obicei si un procesor, cea ce face ca imprimanta sa fie un calculator in sine, chiar daca e vorba de unul foarte specializat. Imprimantele pot folosi memoria lor interna pentru mai multe scopuri: ca buffer pentru stocarea datelor lucrarii de tiparit pana cand sunt trimise motorului de tiparire propriu-zis; ca spatiu de lucru pentru pastrarea datelor in timpul prelucrarii de imagini, fonturi si comenzi; ca mijloc de stocare permanent si semi-permanent pentru fonturile conturate si alte date.

Fiabilitatea imprimantelor priveste, in primul rand, durata de viata a imprimantei. Cu cat este mai mare durata de viata a imprimantei, cu atat aceasta este mai fiabila. Un rol important in determinarea fiabilitatii unei imprimate il are si calitatea imprimarii, viteza imprimarii, disponibilitatea componentelor si pretul acestora.

Fisiere in arhiva (1):

  • Imprimante - Plotere.ppt