Influența SEO

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Calculatoare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1995
Mărime: 69.79KB (arhivat)
Publicat de: Radu G.
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Introducere in optimizarea pentru motoarele de cautare

Internetul a devenit un mediu primordial pentru a atrage clienţi la nivel global. Daca acum 10 ani, publicitatea online evolua retrograd sau, de ce nu, parea, mai degraba, ca involueaza, in zilele noastre, aceasta metoda de promovare a unui serviciu, bun sau site este de departe cea mai benefica dintre cele deja existente in mentalitatea publica. Pe langa publicitatea care ne era livrata excesiv prin intermediul televizorului, astazi, putem observa o adevarata desfasurare de forte si nu numai, cand vine vorba de promovarea online a unui produs.

Promovarea produsului inseamna optimizare de site (SEO), campanii de promovare (planificate, cu obiective bine stabilite) online si offline - reclama pay per click, PR, branding, programe de afiliere, stickere lipite pe ambalajul produselor si in general tot ce ne poate ajuta sa obtinem mai multe comenzi in magazin.

Metodele folosite de marketingul online pot fi grupate în două categorii: publicitate online şi optimizare pentru motoarele de căutare.

Prima aduce clienti imediat ce se deruleaza o campanie de promovare si poate fi de folos in formarea rapida a unei baze de date de clienti. A doua poate creste profitabilitatea pe termen mediu si lung si poate sustine dezvoltarea afacerii.

Ce este „Search Engine Optimization” ?

Promovarea pe internet a unui site web se poate efectua prin mai multe metode, dar cea mai importanta dintre ele este optimizarea pentru motoarele de cautare (search engine optimization), intrucat este cel mai simplu mod in care se poate afla de existenta lui, costurile sunt scazute si potentialul de promovare este foarte mare, pentru ca cea mai mare parte a vizitatorilor unui site web provine din motoarele de cautare. Desi este o componenta a marketingului motoarelor de cautare, denumirea de optimizare pentru motoarele de cautare a aparut mult mai devreme, fiind utilizat pentru prima data in anul 1997. Instrumentul traditional de marketing care poate fi considerat similar cu motoarele de cautare este ghidul Pagini Aurii, care ajuta la cautarea de produse si prestatori de servicii.

Optimizarea pentru motoarele de cautare

(SEO) este procesul de imbunatatire prin metode organice (naturale - fara plata) a vizibilitatii unui site web in cadrul rezultatelor motoarelor de cautare, pentru obtinerea unei pozitii cat mai inalte pentru unul sau mai multe cuvinte cheie dorite, prin intermediul unor modificari facute la nivelul site-ului (cod sursa,design si continut) si in afara site-ului (prin construirea de linkuri). Cele mai mari costuri generate de optimizarea cautarilor organice provin din angajarea de consultanti SEM si din schimbarea tehnologiilor care stau la baza site-ului, deoarece de multe ori acesta trebuie refacut complet pentru integrarea unui sistem de administrare a continutului (CMS – Content Management System). Deciziile avute in vederea optimizarii unui site web pentru motoarele de cautare trebuie sa se bazeze in primul rand pe ceea ce potentialii clienti s-ar astepta sa gaseasca pe acel site, din aceasta cauza este foarte important sa nu se foloseasca repetarea excesiva a unor cuvinete cheie sau alte practici ce ar putea ingreuna accesul utilizatorilor la informatiile publicate.

Cum lucreza un motor de cautare ?

Performanta motoarelor de cautare vizavi de relevanta informatiei afisate, este rezultatul unui algoritm propriu de indexare si cotare a paginilor web. Majoritatea acestor motoare de cautare, inclusiv Google, ascund in spate o divizie intreaga de calculatoare a caror atributie principala este de a indexa cuvinte din fiecare document si de a stoca informatia intr-un format optim. Paternul de stocare este in general arborescent, astfel ca in momentul in care un utilizator formuleaza o solicitare prin anumite cuvinte cheie rezultatul ia in calcul intreg arborele acelei expresii sau cuvant cheie eliminand gradual ceea ce nu corespunde criteriilor. Cu toate acestea procesul nu este in totalitate congruent. Datorita faptului ca 95% din textul de pe Web este compus din aproximativ 10000 de cuvinte, multe din paginile ce includ cuvintele respective figureaza la modul cel mai firesc in categoria paginilor semnificative cauzand un volumul extrem de mare de rezultate. Selectionarea paginilor in functie de gradul de relevanta, a impus creerea unei modalitati de clasare a lor, proportionala cu importanta, fara a neglija criteriile de baza ale cautarii, si in final plasarea celor mai importante pagini in capul listei rezultatelor.

Pentru a limita major coeficientul de eroare asociat acestei proceduri, responsabilitatile clasificarii au fost derogate instumentelor de evaluare automata bazate pe calculul altgoritmic. In fapt, Google sustine ca "valoarea serviciului sau este in cea mai mare masura determinata de impartialitatea rezultatelor". Ideea de baza dezvoltata de creatorii PageRank-ului, Sergey Brin si Lawrence Page este aceea potrivit careia: importanta unei pagini este certificata de numarul de pagini ce duc spre ea si de relvanta lor. Cu alte cuvinte, evaluarea se face statistic.

Preview document

Influența SEO - Pagina 1
Influența SEO - Pagina 2
Influența SEO - Pagina 3
Influența SEO - Pagina 4
Influența SEO - Pagina 5
Influența SEO - Pagina 6
Influența SEO - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Influenta SEO.doc

Alții au mai descărcat și

Arhitectura calculatoarelor - Intel vs AMD

Rezultatele din testul 3DS Max 7 SPECapc Test Testul alaturat consta in crearea modelelor 3D, modificarea si randarea scripturilor. Conform...

Autentificarea prin semnătură digitală

Introducere O semnatura digitala reprezinta o informatie care il identifica pe expeditorul unui document. Semnatura digitala este creata prin...

Placa de Bază

Caracteristici generale ale placii de baza Placa de baza este un dizpozitiv ‘de baza’ un ‘pamânt’ pe care ‘se planteaza’ celelalte componente ....

Sistem de Prognosticare a Unei Avarii

Acest sistem calculeaza gradul de avariere a unei cladiri în cazul unui cutremur, precum si posibila necesitate a reconstructiei cladirii (partiala...

Te-ar putea interesa și

Plan de afaceri - furnizarea de servicii de web design pe piața din județul Bacău

CAPITOLUL 1 PREZENTAREA S.C. BCWEB DEVELOPMENT S.R.L. BACAU 1.1. Scurtă prezentare Denumirea societății Denumirea societății este S.C BCWEB...

Ai nevoie de altceva?