Informatica pentru Afaceri

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Informatica pentru Afaceri.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc, xls, accdb de 9 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

1. Organizarea şi funcţionarea S.C. ROMCON INVEST S.R.L. 2
1.1.Scurt istoric al firmei 2
1.2.Obiectul de activitate 2
1.3.Organizarea internă a societăţii 2
2. Descrierea problemei de rezolvat 2
2.1.Aplicatie Microsoft Excel 2
2.2.Aplicatia SGBD Access 2

Extras din document

1. Organizarea şi funcţionarea S.C. ROMCON INVEST S.R.L.

1.1.Scurt istoric al firmei

Societatea comercială ROMCON INVEST Iaşi a fost înfiinţată în anul 2005, având forma juridică de societate cu răspundere limitată. Durata de funcţionare a societăţii este nelimitată, cu începere de la data înregistrării la “Camera de comerţ şi industrie”. Înfiinţarea, înregistrarea şi funcţionarea acestei societăţi sunt în concordanţă cu prevederile legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale. Societatea este înmatriculată la Oficiul registrului comerţului, judeţului Iaşi, sub nr. J 22/ 1007/ 2005.

Sediul societăţii comerciale ROMCON INVEST S.R.L. este în localitatea Iaşi ,strada Gospodari , nr.1. Societatea are un asociat unic în persoana doamnei Cauneac Nicoleta, conducerea fiind asigurată de către aceasta, în calitate de administrator.Societatea are un număr de 41 de angajaţi cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată , fiecare având calificarea necesara muncii pe care o prestează.

1.2.Obiectul de activitate

Societatea are ca activitatea principală comertul cu ridicata al materialului lemnos şi de construcţii, si ca activitate secundară executarea de lucrări de construcţii civile, în special lucrări de amenajări interioare sau exterioare, şi lucrări de proiectare.

Firma îşi desfăşoară activitatea la nivel local, pe raza judeţului Iaşi, dar tendinţa este de a obtine cât mai multe comenzi pe termen lung de la persoane juridice.

În momentul de faţă ,persoanele juridice , inclusiv entităţile bugetare au cea mai mare pondere în valoarea şi volumul contractelor (70 %). Din punct de vedere al naturii comenzilor, acestea se bazează pe renovari şi consolidări de clădiri vechi şi construcţii de clădiri noi.

Lucrarile sunt diversificate , de la constructii de case particulare de dimensiuni mai mici şi până la hale industriale, de la repararea sau amenajarea unor alimentări cu apă, pâna la repararea şi modernizarea unor clădiri ce adapostesc instituţii de învăţământ.

Societatea se ocupă si cu amenajări şi reabilitări de drumuri comunale şi săteşti, şi execută şi studii geologice, geotehnice, pedologice şi geochimice.

1.3.Organizarea internă a societăţii

Activitatea societăţii este structurată pe 3 direcţii:

1.Compartimentul financiar-contabil, condus de un director economic care are în subordine directă un contabil şef (ce coordonează direct serviciul financiar, serviciul contabilitate şi contabilii de birouri);

2. Compartimentul tehnic, condus de un director tehnic care are în subordine directă un inginer şef ;

3. Compartimentul de aprovizionări şi vânzări, condus de un director care are în subordine o echipă de vânzări.

Societatea este condusă de un director general, numit în condiţiile legii nr. 31/1990 care, pe lângă coordonarea întregii activităţi a societăţii, are în subordine directă serviciul de personal, organizare, salarizare.

După cum se observă şi din organigrama societăţii , directorul general are in subordine directorul tehnic,directorul economic şi seful de aprovizionare desfacere.De asemenea ,in majoritatea activităţilor, acesta colaborează cu asistent managerul firmei.

Fig.nr.4 Organigrama S.C. ROMCON INVEST S.R.L.

Societatea are un număr de 21 de salariaţi. Aceştia sunt angajaţi permanenţi, societatea apelând în regim part-time doar la un consilier juridic. Personalul contractual beneficiaza de toate drepturile prevazute în legislatia muncii.

2. Descrierea problemei de rezolvat

Pentru a ţine evidenţa salariaţilor,în special pentru calculul salariilor, a numarului de ore lucrate , a inregistrarii datelor angajatilor firmei într-un registru al salariaţilor, de unde să poată fi usor preluate şi prelucrate, se vor folosi aplicaţiile Microsoft Excel şi Acces.

2.1.Aplicatie Microsoft Excel

In scopul enuntat anterior am creat în Excel o scurta bază de date a angajatilor firmei, care contine trei foi de lucru: Date angajaţi, Stat de plată ianuarie 2010, Grafice.

In foaia de lucru date angajati am introdus date generale ale angajatilor: cod angajat, nume,prenume, adresa, functia, departamentul, regim de munca,durata contract, persoane aflate in intretinere, utilizand o serie de formatari, stiluri, reguli de validare etc.

Folosind datele din foaia de lucru anterioara, dar si indicatori precum zile lucrate, salariul brut, somaj, CAS, CASS, impozit pe salariu am calculat salariul net pe luna ianuarie 2010.

Fisiere in arhiva (3):

  • Informatica pentru Afaceri
    • acces.accdb
    • Copy of Xl0000021.xls
    • Proiect Informatica pentru Afaceri.doc

Alte informatii

MRU ID master complementar, anul 1, semestrul 1 UNIVERSITATEA „ALEXANDRU IOAN CUZA Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor