Internet

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Internet.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

1. Introducere

Desi “cariera” Internetului spre statutul de expresie curenta in toata lumea, a inceput doar cu 9 ani in urma, originile sale merg inapoi catre proiectele militare ale SUA din anii 60, perioada de varf a Razboiului Rece. Totusi, s-a transformat intr-o forta, plina de potential eliberator, dar si de potential de abuz.

Istoria Internetului este o lectura fascinanta; este plina de paradoxuri si doar originile lui pot explica pe deplin configuratia sa actuala.

Pe parcursul aceste teme, voi urmari:

- Evolutia Internetului de la timidele si ascunsele sale inceputuri la fenomenul de masa propulsat inainte de World Wide Web si eBusiness;

- Intelegerea unelor caracteristici fundamentale ale Internetului;

- Scurta calatorie la sursele istoriei Internetului;

Originile Internet-ului:

Ce are satelitul

Sputnik in comun cu… Internet-ul ?

2. De la Sputnik la Super Calea de Informatii

Internetul s-a nascut la mijlocul anilor 60 in forma ARPAnet (Advanced Research Projects Agency Net) – o retea intre mai multe computere din unele institutii americane, ce lucrau pentru ARPA, un departament de cercetare din cadrul Pentagonului. ARPA a fost pus in functiune ca reactie la succesul sovietic al lansarii satelitului Sputnik in spatiu in 1957.

Unul din obiectivele ARPAnet era crearea unei retele, care sa nu fie distrusa datorita atacurilor asupra sistemului. Razboiul Rece fiind la apogeu, scenariul unui dezastru era considerat fie lansarea unei bombe fie un atac nuclear.

De aici a rezultat un proiect de retea, unde reteaua insasi era permanent in pericol de atac. In consecinta:

- Doar un minimum de informatii era cerut de la computerele client in retea

- Cand transmisia de date intalnea un obstacol, sau una dintre adrese era de negasit, se gasea o alta cale catre adresa cautata.

Toate acestea au fost codificate in protocol care reglementa transmisia de date pe Internet. In forma sa finala, acesta era TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet protocol), care este si acum baza Internetului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Internet.doc